Ultrasta saatu kuva pennuista.
Tänään aikaisin aamulla haki Pertan kasvattaja neitosen ja suunta oli kohti ultraa jossa todennettaisiin odotus jonka olemme jo kyllä hetki aikaisemmin tulleet lähes varmaksi havaittua. Lääkäri oli todennut että paljon on tulossa ja niinkuin tiedossa onkin on Perttalla jo takanakin emä joka tekee isoja pentueita joten jos äitiinsä sitten tulee :)
Tämä on kyllä hieno uutinen kun niitä nyt kerran on alusta asti ajateltu tulevaksi niin onhan se hienoa että niitä nyt sitten tulee tai ainakin vahvasti siltä näyttää!
Kesäkuun alussa niiden pitäisi sitten syntyä. Tässä alkaakin kohta valmistautuminen ahkeraan tankkaukseen kun koira on kropaltaan sellainen ettei siinä ole ylimääräsiä ollut niin nyt sitä ravintoa kohta aletaan tankkaamaan kun oletettavastikin on loppuaika tiineydestä mahdollisesti melko tukalan täysinäistä koiralla ettei sitä ruokaa mahdu siihen edes paljoa kun pennut painavat  ja kun koirakaan ei ole ahne luonteeltaan saattaa se olla loppuajan hyvinkin niukalla ravinnolla eli nyt kun sen ruokahaluttomuus vaihe on menossa ohi se saa alkaa syömään reilusti mutta ei tietenkään mitään syöttöporsasta  siitä yritetä tehdä :)

 

Diisa
Diisan kanssa tuli vuosi täyteen yhteistä taivalta ja onhan siihenkin mahtunut paljon asioita. Heppa on opettanut minulle paljon asioita hevosen omistamisesta ja yleensä ratsastuksesta. Diisa on ollut välillä todellinen päivien piristys ja valo ja se olikin yksi syistä kun sen päätin ostaa. Mieli on ihan muissa asioissa kun istuu hepan selässä ja keskittyy siihen...pääsee pois arjen murheista.
 

Pyhäjärvi
Olemme taas käyneet enemmän äitini asuinpaikalla kun hän on ollut sairaalassa ja hyvinkin vakavasti sairaana, tehohoidossakin juuri oli paripäivää. Sydän ja munuaiset ovat kiusanneet nyt häntä. Olemme siivonneet tonttia ja huolehtineet muistakin hänen asioistaan. Jouduin muutenkin liki taistelemaan tuon kaislikon ansiosta ihan poliisille saakka kun tilaisuutta hyväksi käyttäneet ammattikalastajat olivat tuoneet tuohon uomiin isoja kutukaloja varten laitettavia rysiä niin että itse emme olisi edes päässeet omalla veneellämme mihinkään ja kyseessä on kuitenkin ihan omistamamme vesijättömaa-alue joka ei ole yleistä kalstusvesialueta. Tuli siitä aiheesta niin paha mieli minulle että piti ihan suuttua ennekun asia saatiin järjestykseen ja jäi kyllä nyt niin huono maku näihin ammattikalastajiin! Heissä ei ole ollut miestä asiaa korjaamaan.
 

Kuusien siirtoa
Eilen siirsimme omalta tontilta kolme kuusta jatkoksi jo aikaisemmin siirrettyjen kuusien seuraksi ja nyt meillä on 9 kuusen aidanne tontin rajalla joka ei ole metsää.

Kolme uusinta
Hiukan harmittaa kun tuon aidanteen välissä on kolme aika pientä kuusta mutta ei niitä nyt vaihtamaankaan aleta. Kyllä ne siitä kait sitten kasvavat suuremmiksi ajallaan.
Olen aloitellut taas puutarhurin työni kartanolla olen ollut orvokkeja istuttamassa ja siivoamassa hiukan paikkoja. Huomenna olisi tarkoitus taas mennä jatkamaan puuhia.