Kuva Markku Käiväräinen

Aamulla 5.30 aikaan saapui kyyti pihaan ja suuntasimme kohti Hyvinkäätä. Snautserien erikosnäyttelyyn. Tämä oli Pertalle ihka ensimmäinen oikea tilaisuus jossa olisi tuomari ja paljon häiritseviä tekijöitä ympärillä. Treenatttiin kehässä ennen näyttelyn alkua ja homma meni ihan kivasti. Koira ei arastellut korkeaa hallia ja sen erikoista tekonurmialustaakaan.

Iloinen ja pirteä Pertta oli koko päivän. Onneksi näyttely oli kuitenkin melko pieni, kaksi kehää eikä kuulutuksia kovaäänisestä eikä isompia karnevaalimeininkejä muutenkaan. Oikein sopiva tilaisuus pennulle aloittaa sisänäyttelyt.

Saimme tuomarilta joka on rodun erikoistuomari  ( Hilkka Salohalla ) hyvät arvostelut ja saimme 1.  Arvostelussa kuitenkin puututtiin koiran hieman arkaan ja tottumattomaan käytökseen kun Pertta päätti viimehetkellä että jokin pelotti hampaita katsottaessa ja minä en itse ollut niin nopeasti tilanteessa mukana ja koira pakitteli ja väisti hieman.

Arvostelussa oli oikeastaan vain positiivisia asioita. Hyvä karvapeite, purenta, silmät ja kaunis pitkä pää. Kulmaukset hyvät jne. Tuomari vielä sanoi minulle siinä että KP jäi tällä kertaa saamatta tuon ujostelun takia mutta koira on erittäin hyvä kunhan varmuutta ja kokemusta saadaan lisää. Se kyllä nyt jälkeen päin lämmittää enemmän kun tietää että koira on erittäin kelpo kehiin vietäväksi kunhan me hieman vielä saamme sitä kokemusta ja varmuutta...ja sitä tarvitsen itsekin tässä.

Kasvattajan oma koira kohotti päivää pokkaamalla sertin ja VSP ruusukkeet kotiin viemisiksi.

 

Kiitämme väsyneen Pertan kanssa mukavasta ja opettavaisesta päivästä sillä Pertta sai paljon hyvää kokemusta ihan lapsista lähtien.