Hommat jatkuu. Minä ryhdyin koulimaan taimia. Koulin hyvin pienet koristetupakan taimet jotka olivat jämähteneet hädintuskin siihen että sirkkalehtien jälkeen näkyi supussa olevat uudet lehdet. Ne on pakko koulia, saattaa nimittäin olla että multaturveseos johon ne olen kylvänyt ei ole oikein pikkutaimille sopivaa. Eli älkää tehkö niinkuin minä vaan niinkuin sanon, muistakaa viljelyhygienia, soi korvissani opettajan lause... =)

Tässä ovat nyt amppelituoksuherneet valmiina amppeliruukuissa 4 kpl toisessa ja toisessa 5 kpl.
sitten ovat punamiinanköynnökset, pienet koristetupakat, värimintut, petuniat niin että ruukuissa on 2-3 taimea joista voi sitten pienimmät karsia. On siinä sitten valkoista akileijaa ja jaloritarinkannustakin.
Eiköhän nämä jo parin viikon päästä siirry kasvihuoneeseen jatkokasvatukseen. Perennat viettävät sitten kesän ulkona maassa kankaan päällä isommissa ruukuissa ja ehkäpä syksyllä pääsevät joko omille tulevilleen paikoilleen tai siirremaahan, jos sinne asti selviävät.
1524630.jpg
Kasvihuoneeseen kylvin punaista basilikaa ja ruohosipulia kolmeen ruukkuun, saavat olla kasvihuoneessa jo. Vihannesportulakka, tilli ja jäävuorisalaatti ovat itäneet hyvin säkissä.
1524649.jpg
Eilen tein vielä kilolle istukassipulia uuden penkin ja sinne tuli Stutgarten riesen sipulia ja niiden päälle ei tullut harsoa, saavat kasvaa talvisipuleiksi siten että välistä harvennetaan osa pois kun laitoin ne melko tiheään.

Saunassa penelointi etenee.
tässä kuvattu ilman salamaa. Ylhäällä on kaksi panelia katon leppäpanelia raitana joka kiertää sitten kahdella sivullakin.
1524673.jpg
Tässä salamalla otettu.
1524678.jpg
Seinäpinnat saavat parafiiniöljykäsittelyn myöhemmin vielä suojakseen ja se hieman muuttaa vielä sävyä.