Joku kutsuu tätä kukkahattutäteilyksi, viherpiiperrykseksi,  ekohippeilyksi tai muuten vaan hörhöilyksi. Ihan sama se miksi, minut se saa hymyilemään sillä pipo ei saa olla tiukalla tässäkään asiassa mielestäni.

Olen aina ollut luonnon, eläinten ja kestävämmän kulutuksen kannattaja mutta teot sen eteen ovat olleet aina hiukan niin ja näin. Kierrätystä harrastan kyllä aika paljon ihan paperikeräyksestä, vaate yms juttuihin. Sekä valitsen usein sen vähiten värjätyn, valkaistun ja luomuakin ostan sekä kananmunat niitä vapaiden kanojen munimia ja sen sellaisia valintoja koitan tehdä.

Paljon olisi silti vielä parannettavana omassakin ostamisessa ja käyttämisessä.
Olenkin tässä ottanut teemaksi tarkentaa ja muuttaa muutamia asioita omassa kuluttamisessani ja kodin arkisissa jutuissa.

Tein ihan uuden alaotsakkeen tämän aiheen tiimoilta sillä olen tehnyt ja tekemässä hieman hankintoja jotka auttavat tässä kestävämmässä elämässä ja sen toteuttamisessa.

Ajatuksissa on myös jatkaa sen kehittämistä pikkuhiljaa joten tänne tulee sitten aina lisättyä uutta kun siihen tulee aihetta. Kompostorin rakentaminen vanhasta pakastimesta odottaa  sopivampaa aikaa. Kaikenlaista sen tapaista tänne tulee ilmaantumaan.

Lähdetäämpä kuitenkin naisten asioilla liikkeellä ja ensimmäinen isompi muutos on nyt alkamassa. Lunetten kuukuppi kuukautissuojaksi ja kestositeet jotka eräs taitavampi käsityöihminen on neulonut minulle. Kestot ovat eri kokoisia ja niissä on luonnomateriaaleja imuina, ne kestävät 60 asteen pesun ja tahroista päästään luonnomukaisesti eroon vaikkapa sappisaippualla ennen koneeseen menoa. Nämä säästävät kukkaroa, luontoa sekä ovat miellyttävämpiä kuin hiostavat ja haiskahtavat muovisiteet tai tampoonit. Iho ja limakalvot pitävät näistä monikertaisesti enemmän.
1125282.jpg