Helmi heräilee.

Tänään kasvattaja järjesti B-pentueelle lonkkakuvauspäivän.  Olimme tunnetun  eläinlääkärin Kari Ventelän luona Kankaanpäässä. Pertan siskoja saapui paikalle 3 eli, sisarukset Helmi, Iita ja Linda Pertan lisäksi. Mukana oli yksi kasvattajan tuttavankin uros snautseri.

Koirat saivat vuorotellen puntarin kautta nukutuksen laskimoon ja niin kuvaukset voitiin suorittaa sen vaatimalla tarkkuudella ja huolella.


Kaikki koirat saivat hyvät "lähtö" paperit kennelliittoon vahvistusta saamaan. Jokaisen koiran kuvat lääkäri kävi omistajan kanssa läpi ja kertoi mitä kuvassa näki ja myös kertoi sen millä suosituksilla hän ne eteenpäin laittaa. Pertta sai hienosti  A / A kuvien perusteella. Kyllä se oikeasti minuakin jännitti ei siksi että koira olisi jotenkin "huono" jos ei a-lonkkia olisi vaan siksi että jotenkin tuntuu siltä ettei olisi kivaa jos olisi tullut kovin huonot sillä miettisin kuitenkin missä olen tehnyt jotain väärin vaikka eihän se niinkään tietysti ole. Nyt voi kuitenkin todeta että kaikki on tehty mitä on suositeltu ja voimme olla tyytyväisiä että meillä on ihana ja terve lonkkainen Pertta :) Tämä on tietenkin myös tulevaisuutta varten iloinen asia sillä mahdollisesti Pertan tulevaisuudessa suunnitellut pennutkin saavat paremmat mahdollisuudet kasvaa terveiksi rodun edustajiksi.

Päivä oli kiva muutenkin, oli kivaa seuraa ja käväisimme kasvattajan kanssa jonka kyydissä olimme erittäin vieraanvaraisessa ja mukavassa kyläpaikassa matkan varrella. Eläinrakkaiden ihmisten kanssa on niin mukava ja helppo tulla juttuun ja tutustua. Kiitos!

Tässä nämä kauniit ja tuon joukon optimaalisimmat lonkat ihan lääkärin sanoja lainatakseni :)

Koiralle tämä kuvaus ei ole ihan kivuton vaikka se nukutuksessa tehdäänkin tuon asian vaatiman asennon ja liikkumattomuuden vuoksi. Sen lihakset kipeytyvät jonkinverran tuosta ja se saa hieman olon tuntumaan kurjalta. Kuitenkin nyt meillä nukkuu väsynyt ja tyytyväinen koira omassa kopassaan :)