1829175.jpg
Tein litrasen kaurakakkotaikinan ja tuolla se kohoaa komeasti lehmäpyyheen alla ja odottaa sitten leipojaa.
Keräsin aamupäivällä kasvimaalta tilliä jotka pakastin ja sitten nostin muutaman pitkän punajuuren ja keitin ne. Ilma on todella syksyinen, harmaa ja tuulinen. Mies pilkkoo klapeja pihalla ja minullakin on sisällä takassa valkea.
Palatakseni eiliseen joka oli sateinen päivä niin me käytiin hakemassa taas miehen vanhempien mökiltä klapejamme jotka ovat siellä olleet kuivumassa jo muutamia vuosia eli ovat jo hyvin yliaikaisia kuivia klapeja niin siellä olivat appivanhemmat mökkeilemässä ja appiukko esitteli uusinta työvälinettä järeämpää halkojaa joka toimii traktorin voimaakäyttäen.
1829187.jpg
Se halkaisee isot pöllit kevyesti rouskaisten.
1829188.jpg
Sen jälkeen kun oltiin kahviteltu ja klapit siirtyneet autoon tultiin kotiin jossa pyöräytin kilon jauhelihasta lihapullia ja otin kuumia maistiasiai mukaan ja lähdimme veljeni luo kun he tulivat torstaina illalla lomaltaan ja kuulemma oli jotain tuliaisiakin meille.
1829193.jpg
He muistivat minun pitävän kreikkalaisesta Metaxsasta ja sitä oikein ison pullon saimme.Kiitän vielä tässäkin kauniisti heitä en tiedä mitä olenkaan tehnyt ansaitakseni tämän.
Saunan päälle maistui lasillinen tätä jaloa ainetta.

Nyt on aika mennä muovaamaan kakkoja taikinasta :)