Leikkasin auringonkukat irtis varsistaan ja varret katkaisin ja vein kompostoitumaan. Kukat kuivattelivat vielä sunnuntaisessa aurinkoisessa säässä ja ne laitetaan linnuille talveksi odottamaan pakkasia.

Viime viikolla tuli laatikollinen sipuleita ja istutin ne maahan kevättä tähyten ja odotellen niiden loistoa. Joukossa on hyötöön hyasinttejakin ja yksi perhosamaryllis. Sitten on muutamaa erilaista alkuperäislajiketta tulppaania ja muita tulppaaneja, krokuksia, virvaliljaa, kevättähteä,  kolmea erilaista pikarililjaa assyrian, keltareuna ja kirjopikarililja.

Maalta korjasin viimeiset avomaakurkut ja tein lisää makoisaa kurkkusalaattia. Porkkanaa ja punajuurta siellä on edelleen. Tyhjensin ja siivoilin kasvihuonetta. Lopuista vihreistä tomaateista tein jo aiemmin pikkelssiä valkosipulin ja paprikan kera. Korjasin pois kesäkukkasten ruukkuja vain pelargoniat ja osa kesäneilikoista koristaa astioissa. Callunat istutin muutaan astiaan. Nurmikko leikattiin vielä kertaalleen. Kukkalaatikkoa koristavat pienet keraamiset esineet korjasin pois ja murattikin pääsi jo sisälle talvehtimaan.

Tupakka ja härmesalvia senkun laittavat parastaan. Kesäsybressi on ihan vasta nyt alkanut punertaa. tTaisia on saapunut lähimetsään, niiden sirkutus ja käpytikkojen rääkäisyt ovat alkaneet kuulu asuhteellisen hiljaiselon jälkeen mikä vallitsi elokuussa. Katselin jo valmiiksi lintujen ruokinta-automaatin kannatinvartta ja se kait pian on laitettava paikoilleen jos jo räntäkeljäkin on tulossa.