1848463.jpg
Lauantaina mies oli setänsä suulin kattotalkoissa aamupäivän ja tullessaan leikkasi pitkäksi venähteneet nurmikkoalueet kun sade piti pitkään sen homman pois  mielestä.

Iltapäivällä tulivat veljeni ja vaimonsa meille syömään ja saunomaan kun eivät ole vielä ehtineet saunaamme testaamaan. iIta meni siinä sitten muuten telkun ääressä.

Tänään kun jatkuu melko kaunis ilma menin ja katkaisin kahdesta rivistä perunaa varret pois ja jätän ne muutamaksi viikoksi  maahan odottelemaan viilentymistä ja hieman saavat vielä kasvaakin.
Nostin myös vaivaiset sipulit mitä on maassa nostettavissa. Aika paljonhan sieltä on mennyt grilliin ja salaatteihin kesän aikana mutta kyllä sato on todella kehno muutaman kilon verran sain sipulia eli melkein voisi ironisesti todeta että tulipa niitä puoltatoista kiloa istukkaita kierrätettyä maassa.
Herneitä söin ja karviaisia siinä touhun lomassa. Herneet alkavatkin olemaan jo kohta mennyttä.
Koirille nostin taas muutaman pienen porkkanan ja sitten keräsin omenoita puusta ja pistelin muutaman poskeeni siinä ja toin sisälle. Nuo kuvassakin näkyvät yksilöt
Hilloa saan varmasti tehdä niistä sen verran mitä tarvitsenkin ja ehkäpä haen ämpärillisen vielä veljeltäni ja teen lisää jos siltä tuntuu.
Tomaatteja ei pahemmin tänävuonna kyllä tule muutaman pienehkön pihvitomaatin sain tänään sentään. Samoin kirsikkatomaatteja ihan sillälailla suuhun pantavaksi juuri ja juuri.
Karviaisia voisi vielä kiisseliin kerätä, vuoristokarviainen on täynnä marjoja.

Lisätty myöhemmin: kiisseli karviaisista ja jäisillä vadelmilla maustettuna maistuu aivan uskomattoman hyvältä!
1849114.jpg