Tänään olen touhunnut aamu seitsemästä saakka liki kello seitsemääntoista. Päivään on kuulunut pyykinpesua, kodinhoitohuoneen lattian kuuraus. Kaupassa käynti, postissa poikkeaminen. Sitten hain havuja säkillisen omasta metsästä, ei naapurin puolelta :)

Ruuan laittoa,  sekä leivoin tiikerikaakun ja sitten aloitin alihankintana tekemään tilattua hautaseppelettä joka on iso liki autonrenkaan kokoinen seppele joka hakasilla laittaen peitetään havuilla. Havuseppele on minusta arvokkaan näköinen hautalaite kun siihen tulee vielä sini/valkonauhat niinkuin sotiemme veteraanit ansaitsevatkin arvokkaan ja tyylikkään viimeisen tervehdyksen veljiltään. Seppele ei ole molemmilta puolilta havutettu vaan se tulee salalinlehdillä takapuolelta peittoon mutta hakaset sen paremmin kuin pohjakaan eivät saa näkyä mistään päin eli työ tehdään huolella ja on aika näpertämistä mutta minä pidän tästä ja siksipä olen kukkakauppiaan alihankkijana tässä.

Työ vie minulta noin 3 tuntia jos teen keskeytyksettä mutta yleensä pitää keittää kahvia sun muuta välissä joten 4 tuntia siihen on varattava ja kuusenlaatukin ratkaisee.

Tässä homma lähtee alkuun
1141577.jpg

Nyt olen päässyt noin puoleen väliin ja aikaa vierähtänyt puolitoista tuntia ainakin kun kaakkua vahdin välillä uunissa.
1141578.jpg
Seppele menee yöksi varastoon samoin kun havut että pysyy tuoreana lauantaihin juhlahetkeensä. Nyt ei tarvitse pahemmin sumuttaakaan kun havut olivat märkiä.
Huomenna olisi tarkoitus se tehdä valmiiksi.