Lauantaina lähdettiin hakemaan Diisaa. Sovitettiin uusi satula ja vielä viimehetken asiat siinä käytiin läpi ja sitten ei muuta kuin heppa kyytiin. Minä kävelin suoraan traileriin ja heppa tuli perässä vain hieman mietittyään. Matkakin meni hyvin eikä ollut kuin kolmen vartin pätkä.  Kun tultiin uuteen paikkaan tuli Diisa rauhallisesti ulos. Tallinpitäjä Suvi oli opastamassa kokeneempana. Diisa pääsi ensin ratsastuskentälle  Vapaana hieman tutustumaan ympärillä oleviin hevosiin jotka olivat tarhassa. ei mennyt aikaakaan kun se alkoi päristellä ja ravistella itseään, eli se rentoutui nopeasti ja meni piehtaroimaankin.

Diisa ja Kyösti

Sitten laitettiin hepat vaan keskenään tarhaan ja Kyösti otti ilomielin uuden tamman vastaan. Kyösti esitteli kaikenlaista pikku pukkihyppelyistä lähtien Diisalle joka muutaman kerran kiljahteli tammamaisesti kun toinen oli liian innokas. Pian nekuitenkin asettuivat.

Kyöstin kevätkirmaus

Heistä tuli kyllä heti hyvät kaverit!

Tallinpitäjä soittelikin heti aamusella ja kertoili että talliin meno illalla oli sujunut hyvin ja muutenkin oli kaikki kunnossa. Lähdinkin tallille viemään Diisan kaikki varusteet mitä minulla oli kotona. Rasvailin uudet nahkavarusteet  illalla. Sunnuntai meni aamupäivä tallilla ja Kyöstin omistajan kanssa puuhasteltiin kaikenlaista. Diisa sai syödä hetken tuorettakin ruohoa että tottuu pikkuhiljaa ennen laitumelle pääsyä. Kävin Diisalla ratsastamassakin kentällä sellaisen kolmen vartin ajan ensin hiukan käveltiin kentällä erttä kaikki nurkat ja tavarat kentän lähellä voitiin todeta vaarattomiksi ja heppa näki kentän rajatkin paremmin. Sitten selkään ja hiukan Diisasta huomasi levottomuutta joka ilmeni pariin otteeseen pysähtymisellä tuijottelemaan tarhaan missä Kyösti oli ja muutaman kerran oli voltille meno epämieluista ja hiukan piti mutkitella. Tölttiä, ravia ja hiukan laukkaakin pyytämättä tuli mentyä kun töltti ei maistunut oli laukka parempi :)

Huomenna soittelen eläinlääkärille että on rokotusten aika ja madotuksen ja kengätkin pitää kohta uusia. Tätä se hepanomistajan arki sitten on, vaikka onhan sitä tottunut koiranomistajanakin huolehtimaan rokotukset ja madotukset :)