Kerron taulun tarinan jonka tänään sain hakea "kotiin" kun näyttely loppui missä ko. teos oli esillä.

Taulun nimi on Osku. Se on maalattu 70cm x 110cm kokoiselle mdf vanerille öljyvärillä. Taiteilija on Maria Markkio.

Näin taulun heti kun näyttely avautui ja kesäkahvila jossa taulut oli esillä. Koira aiheita ja yksi kissa. Kaikki taulut näyttivät kivoilta minun silmääni, voimakkaita värejä ja ilmeitä.

 Istuin aina juomassa kahvini paussilla pöydässä joka oli Oskun lähellä. Huomaamattani istuin aina kasvot niin että näin taulun. Tutkin usein ilmettä joka Oskulla on ja miten kummassa se aina jotenkin yllätti minut, ja sai pohtimaan että mitähän Osku miettii, mitä on noiden suurten silmien takana? Se näyttää eri valossa erilaiselta, surulliselta, iloiselta ja jopa virnuilee auringon osuessa sopivasti sen kuonolle.
Mahtanee omakin mieli siihen vaikuttaa. Minulle tuli huomaamattani Oskusta "elävä". Salaperäinen olento joka minua aina puhutteli.

 Minut valtasi lähes paniikki kun ajattelin että en näkisi taulua enää kun näyttely on ohi. Pohdin yhden päivän asiaa ja rohkeasti meilasin taiteilijalle. Hän vastasi minulle jonkun päivän päästä ja pyysi soittamaan jos taulu kiinnostaa kun tiedustelin olisiko se myytävänä. Soitin samantein ja niin sovimme että Osku olisi näyttelyn loppuun siellä kahvilassa muidenkin ilona mutta tulisi sitten minulle ihan omaksi.

Tänään sen haimme kotiin ja ripustimme nyt tänne seinälle joka ei todellakaan tee oikeutta noin upealle teokselle mutta odotamme kun talo on valmis ja Osku saa arvoisensa paikan ja kohdevalon :)

Kerroin taiteilijallekin tämän mystisen vetovoiman joka on minulle välittynyt teoksesta että nyt ymmärrän minäkin mitä on löytää sielukas teos joka todella vaikuttaa. Kun katson tuota kuvaa se vain herää henkiin ja kysyy ja koskettaa jotenkin. Ihan kuin sen voisi odottaa liikahtavan.

Taiteilija oli iloinen että teoksensa on herättänyt tämänkaltaisia tunteita ja oli tyytyväinen että teos löysi tiensä ja paikkansa.Hän kertoi myös itse teoksen tarinan ja todella Osku on uniikki ei ole suoraan kuvasta tai mallista vaan taiteilijan luoma ja hän kertoi että nimi vain tuli sille. Muutkin koirat oli nimettynä. Niin minullekin teos on enemmän Osku eikä taulu!

Uskon että me Oskun kanssa käymme monen monta ajatuksenvaihtoa vielä !

Tässä hän nyt on, paikalla joka ei todellakaan tee kunniaa mutta pääasia että sain sen omakseni :)
818535.jpg