1165253.jpg
Tänään sain tilaamani paketin ja innookkasti sitä penkomaan ja tutustumaan tuotteisiin.
Tilasin idätysastian jonka olisi tietenkin voinut itsekin kehitellä mutta olin hieman uteliaskin astian suhteen joten nyt on virallinen idätysastia. Luomu Alfalfan eli sinimailasen siemeniä ja heti niitä pari ruokalusikallista huuhdeltuina astiaan ja eikun idättämään. Saan paljon kaivattua tuoretta ruokaa sitten niistä lautaselleni muun kotimaisen kasviksien lisänä :) Kasvatan keväämmällä pavun ituja pienessä multamäärässä ikkunalla. Tilasin lisäksi mungpapuja idätettäväksi.

Tilasin myös erilaisen vaihtoehdon kemialliselle tahranpoistajalle eli sappisaippuan josta sanotaan sen lähdettävän tahroja hyvin ja luontoystävällisesti. Alustana luonnokuituinen  alusta  hygieenisyyttä tukien.

Pesupähkinäjauhe on aito intialainen pesupähkinöistä valmistettu jauhe joka ei siällä mitään keinotekoista tai kemiallista. Se toimii pesupulverin korvikkeena koneessa ja sitä annostellaan 1-2tl koneellista kohden. Pesu mieluiten vähintään 60 asteessa jolloin aine vaahtoaa riittävästi. Muuten tulee aineesta tehdä liuos valmiiksi pienempiin lämpötiloihin sopivaksi. Sopii erinomaisesti allergisille ja herkkäihoisille luontoa, pesukonetta sekä kukkaroa säästäen.
1165255.jpg

Mielenkiintoisin tutustumiskohteeni on kristallikivi deodorantti, eli kyseessä on luonnonkivi joka kestää käytössä useamman vuoden hiljalleen kuluen pois. Sitä käytetään iholle niin että se kastellaan veteen tai ihon tulee olla vielä märkä ja puhdas kun tätä laitetaan. Kivi ei estä ihmistä hikoilemasta mutta neutralisoi hien hajun. Eikä tuki huokosia niinkuin kemialliset tuotteet joissa käytetään suorastaan myrkkyä, alumiinia ja sen johdannanisia tukkimaan ihohuokosia.

Minä olen jo pidempään miettinyt sitä ,mikä saa meidät viisaat ihmiset tunkemaan kehoomme raskasmetalleja ja ihan vapaaehtoisesti. Myös tutkimukset joissa naisten rintasyövällä ja alumiinilla on jo kiistatta löydetty yhteyksiä, kasvaimista on löydetty melkoisia määriä alumiinia, meikkivoide ja muita kemikaalijäämiä. Tämä kaikki on alkanut minua askarruttamaan kun vielä tässä aivan muutaman kuukauden sisällä kaksi nelikymppistä tuttavaani taistelevat rintasyöpää vastaan.
1165254.jpg