Aamusella minä kärräsin kaikenlaista tavaraa kasvihuoneeseen hyllylle, on amppeliruukkua, taimipotteja, ämpäriä, veistä, harjaa, sumutinta. Sen jälkeen raahasin eilen kaadettujen omenapuun ja pajujen oksia kasalle. Mies lähti aikaisemmin töihin koska meni ennen töiden alkua katsastuskonttorille käymään.
Me käytiin koirien kanssa metsälenkki ja sitten oli vuorossa sisäpuuhat. Hiukan siivoilua ja innostuin sitten puhdistamaan ja öljyämään hellaleivinuunin luukut. Samoin funkkistakan luukut.

Hellaleivinuuni ei oikein vielä ole päässyt kunnon käyttöön kun se tuntuu oikuttelevan ja emme viitsi sitä ennen kovasti käyttää kun on tehty huuva, ettei se kärystä sisälle savuja. Se tuntuu olevan toivottavasti vielä vaan uutuuden hankala. Laitoin siihen tänään valkean, ensin paperia poltin nuohousluukusta että hormiin tulee veto, sieltä vetää hyvin mutta kun laittaa hellaan alkaa kiukuttelu, savu tunkee osaksi hellan päältä rinkien välistä pihalle, eli se ei ala kunnolla vetämään. Sitten kun sinne tohtii laittaa muutaman kuivan risun se alkaa palaa paremmin mutaa heti kun tuli hiipuu alkaa taas savutus ja sitten se tietysti nokittaa kun palaa kituen...äärrr.

Noh täytyy katsoa sitä sitten paremmin kun saamme huuvan siihen päälle.
tiedän kyllä että monellakin ovat hellat hieman oikuttelevia, herkkiä matalapaineille yms.

Tässä kuitenkin hellaleivinuuni puunattuna
1486182.jpg