En ole ehtinyt vielä tutkailla kasvilajistoa kovinkaan paljon sillä saimme haltuumme tilan vasta loppu kesällä 2006. Silloin olivat jo osa kasveista peittyneet rehoittavien heinien ja pensaiden alle. Paikka on l-ll kasvuvyöhykkeen rajoilla länsi-rannikon tuntumassa. Alue on lehtomaista / kuivaa kangasmetsikköä jossa on sekametsää. Alueella  on paljon syviä hiekkamaita ja pohjavesialueita, aluetta halkoo joki ja se onkin tehnyt alueesta viljavan suistoineen.

Tontilla ei ole paljonkaan istutettua kasvistoa. Muutama vanha omenapuu, jokusia kurttu- ja hansaruusuja, ja jokin vielä tunnistamaton pensasruusu. Perennoja ei ole ainakaan vielä löytynyt kuin ruskolilja, sitä oli yksi iso mätäs keskellä pihaa jonka siirsin nyt keväällä turvaan valepenkkiin odottamaaan lopullista paikkaansa. Olen tuonut penkkiin kasvamaan myös juhannusruusun alun. Koristepensaita ei ole montaakaa lajia, lumimarjapensas sekä piha että puistosyreeniä.

Havupuista kuusen ja männyn lisäksi löytyy muutama yksilö katajaa. Lehtipuista onkin monipuolinen lajisto, ainakin jo vaahtera, koivu, pihlaja, hopeasalava, raita, harmaaleppä, haapa ja paju on löytynyt tontilta. Tontti on siis osaksi metsää ja osaksi vanhaa peltoa.

Kasvi inventaariota pitää jatkaa tänä kesänä.


Elokuussa 2006 kuvattuja.

538555.jpg


538550.jpg