Tänään taas on oltu aika paljon ulkona. Aamulla tosin viritin toisen kasvilampun uusille itäneille taimille eli nyt niitä on senverran paljon että molemmilla lampuilla on paikkansa työtason yläpuolella. Mies jatkoi silikoonien laittoa ja sen jälkeen oli molempien ulko-ovien kynnysten laittoa.

Minä siivoilin kaivon läheltä sekä pajukkoa, leppää ja muita vesoja poistaen ja haravoiden oksia ja lehtiä. Aikaa meni ja tuntui kuin ei juuri mitään saisi aikaan vaikka itseasiassa työn tehtyä katsellen kokonaisuutta huomasi selkeyttä ja kulkuväylän avaruutta.
Tässä ovat lepän pitkät kannot jotka saavat toimia nyt ainakin vielä kukkapurkkien alustana kun ei muita paikkoja vielä niin ole, tässä oli paljon lepän ja pajunvesoja.
1483898.jpg

Sen jälkeen menin ja siirsin tämän komean tuuheakasvuisen kuusen juurelta,  joka on meille kääntyvän tien reunassa heti, nätin ja terhakan taimen pois.
1483876.jpg
ja istutin sen viime syksynä miehen istuttaman kuusen taimen viereen alle neljän metrin päähän että niistä tulee näkösuojaa tieltäpäin katsottaessa meidän pihaan päin.
1483882.jpg
Mies teki pellolle johtavan sillankin uusiksi, joka oli jo lahoamassa ja kovin kapea esim. kottikärryillä mentäessä, nyt sitä pitkin voi vaikka ajaa murrayn ruoholeikkurinkin.
1483906.jpg
Kun minä tein ruokaa sisällä, laittoi mies kasvihuoneen pohjapressun paikoilleen ja ehosti sinistä hyllyä tukipuulla.
1483911.jpg
minulle ei jäänyt kun styroksien, kasvusäkkien, mullan, vesitynnyrin, penkin kanto sisälle ja lämpömittarin viritys.
1483917.jpg
Huomenna vien sinne kaikenlaista ruukkua, kippoa ja kuppia, eli kasvihuonekin on sitten melkolailla valmis taimia varten.
Olen hyvin tyytyväinen hommien nopeaan etenemiseen pihalla. Toki sitä puuhaa on vaikka kuinka mutta eihän se tällaisessa paikassa lopukkaan, eikä ole varmaan tarkoituskaan :)

Ajeltiin naapurikaupunkiin koko perhe ja Mandi meni parturiin kasvattajan luokse, siellä on kiva poiketa jutustelemassa kuulumiset muutenkin. Jeren aika sitten viikon parin päästä.
Tässä Mandi esittelee kiharatonta lyhyttä karvaansa.
1483949.jpg
Huomenna taas uusia juttuja :)