2197677.jpg
Tänään kolahti laatikkoon lupaus keväästä vaikka elohopea oli laskenut kovimpiin lukemiin eli -15,4 oli mittarissa aamusella. On tyyntä joten ei se tunnu edes niin kylmältä mitä Satakunnassa yleensä, jo muutamankin asteen pakkanen tuntuu. Minä kun olen aina sanonut:  Juu, ei Satakunnassa ihan aina tuule, mutta sitten vetää kumminkin. Nyt on harvinaista eikä edes vedä muuta kun hormista kunnolla kun leivinuunihellaa oikeen hehkutan. Sen mittari kipuaa liki 250 asteeseen kepeästi.

Tänään kelpasi viedä kylälle sähkömittarin lukemankin tasauslaskua varten kun sähköyhtiö oikein laittoi pöydän koreaksi ja tarjosi kaakkukahvit. Oli asiakaskyselyä ja mainoskynän tyrkyttämistä. Kyllä se kumminkin mieltä lämmittää kun sähkölaskusta saa tingityksi olemalla kokopäiväinen uuninlämmittäjä.
2197841.jpg

Minä siemenluetteloista innostuneena menin komppaamaan jäiseen kasvihuoneeseen ja hain sieltä multaa lämpenemään sisälle ja sitten istuttamaaan basilikansiemeniä ruukkuun ja viritin kodinhoitohuoneeseen kasvivalon jonka alle sitten taimettuneet kasvit saan taas laittaa.
Kaupasta toin mullassa olleeen basilikan jonka siirsin isompaan ruukkuun.
2197751.jpg
Siinä basilika ja orkidea ovat vieretysten "valohoidossa"

Kylvetin ravinneliuoksessa orkideani ja jätin sen kolmeksi tunniksi saamaan tätä parempaa kasvivaloa.

Isäntä ajelee majurilla pihassa autotallin ja vanhan vajan väliä ja siirtää tavaroita pois tieltään autotallista.
Koirien kanssa metsä ja peltolenkki oli kiva, kaivoin vanhan untuvatakin niskaani ja hikihän siinä tuli villalapaset ja myssy päässä kun koirilla oli vauhtia ja piti itsekin hiukan juosta sänkipellolla.
Taisipa yksi raukka päästäinen saada ainakin sydänkohtausken kun jäi koiran saaliiksi.

Fasaanikukko uskalsi arastellen tulla ruokailemaaan, liekö rakettien säikyttämänä se oli melko epäluuloinen ruokaillessaan.
2197675.jpg
Kotosalla on mukava olla ja nauttia kaikesta tästä ketä ja mitä minulla on!
2197839.jpg