Täällä on ollut todella lämmin päivä, +11 astetta ja melko tyyntä. Lähdin heti pihalle ja ensin menin siivoilemaan kaistaletta jossa ovat pari vanhaa omenapuuta joita olen viime keväänä hieman muotoillut ja toinen noista taitaakin saada kaatotuomion koska sen omenat ovat villejä koska itse jalopuu tuntuu olevan liki kuivunut ja vain juuresta tuleva perusrunko lykkää pientä hapanta omenaa. Etu-alalla onkin valkeakuulas joka saa olla ihan jo kaunistuksenakin.
Tähän voisi tulevaisuudessa tuoda muutaman hedelmäpuun luumua, omenaa jne.
1471034.jpg
Kurkia huuteli taivaalla useaan otteeseen ja näin muutaman auran kun menivät todella korkealla.
Menin katsomaan paikkaa mistä löysin viime keväänä pystykiurunkannukset ja siellähän niitä oli kun kyyristyi ja katseli heinikkoon, ihan jo nuputkin näkyy.
1471036.jpg
Koirien kanssa käytiin pikainen lenkki ihan lähimetsässä, kyllä oli niin kaunista, peippo lauloi muiden lintujen seassa niin antaumuksella. Kärpäsia ja muita pikkuitikoita jo pörräsi, kyllä ne heti heräävät kunhan lämpenee. Mielessä kävi ajatus, minä olen onnentyttö, onnentyttö kun näin saan päiväni viettää.
1471041.jpg
Seuraavaksi menin siistimään karviais ja viinimarjapenkin jonka perustin viime vuonna, siellä kun on rikkaruohot niin sitkeässä koska on vasta perustettu peltoon, helpotin viinimarjojen ravinnon saantia ja kitkin rikkaruohot pois, vaikka maa luovuttaa kosteutta pois kitkemisen seurauksena ajattelen sen olevan nyt pienempi haitta mitä tukahduttavat ja ravintoa vievät rikkaruohot.
Vadelma penkille tein saman homman.
1471053.jpg
Hiekkamaan etuja on tämä aikaisin pellolle pääsy.Näillekin pitäisi sitten jo tuet tehdä, missäköhän välissä senkin ehtisi?!
1471057.jpg
koirat viihtyivät hyvin tarhassaan maaten vanhan räsymaton päällä ja tarkkaillen puuhiani pellolla. Oikein huomasin naamassa lämmön kun tummasta maasta hehkui.

Leppäkerttujen nukkumapaikan löysin vadelmien juurelta josta kitkin jo noin 3-4cm korken nokkostupsun, siellä kömpi pari kohmeista leppäkerttua.

Tänään ehkäpä kasvihuoneeni siirtyy omalle tontille.