589374.jpg
Tänään istutin 3 karviaista ja valkoisen viinimarjan penkkiin. Vadelmapenkki joka on kuvasta oikealla  on niiden  rivivälinä reilu 3.5m  sillä tarkoitus on myöhemmin kylvää ehkäpä nurmi  tuohon käytävälle ja ajella koneella se. Pensaiden istutusetäisyys on reilut 1.5 m ja vuoristokarviaisen väli on vielä suurempi  koska siitä tulee suurempi ja lamoavampi.

 Laitoin viereen tulevalle parille riville perunaa juurimadoille nyt syötiksi perunan siivuja kevyesti mullan pintaan. Sillä uusi maa joka otetaan käyttöön heinän/ ruohon alta on usein kovasti sepäntoukkien vaivaama. Nämä perunasiivut houkuttelevat madot niihin ja tarkistan siivut ehkäpä jo huomenissa ja kerään toukat pois ja pidän syöttejä vielä jotta saan mahdollisimman paljon niitä pois kiusaamasta sitten valmistuvaa satoa. Tähän pitää kyllä varautua että ensimmäiset pari vuotta saattaa olla vioituksia  enemmän. Maata muokatessani olen noin toistakymmentä toukkaa löytänyt, että ei nyt aivan toivottamalta tunnu kuitenkaan. Uskoakseni vaiva on yleisempi jäykemmillä mailla.
589384.jpg
Kasvihuoneessa istutin hyvin taimettuneet jäävuorisalaatin taimet turvesäkkiin tekemiini pieniin reikiin joten salaatti pysyy siistinä ja on helppo korjata. Kylvin basilikaa lisää koska edelliset alkavat olla jo kohta syöty :)

Vuokratontin pienelle kasvimaalle kylvin tillin ja persilijan ja kaunistukseksi saippoa. Laitoin vielä punahatun siemenet kasvamaan sisälle, ne olisi kyllä jo saanut aikaisemminkin kylvää mutta pelkään tilan puutetta :)