Vuoden ekat herneenversot kasvamassa :)

Nyt kun kunnolliset pakkaset on saapuneet vieraaksemme tänne Satakuntaankin voi nauttia talviharrastuksista. Kauniit kirkkaat aurinkoiset päivät ja kimaltavat hanget. Auringonlaskut ovat olleet kauniita punaisen hehkuisia.

Mandi ulkoilee

Kovemmilla pakkasilla pidän jo 11 vuotiaalla sydänvikaisella Mandilla takkia päällä kun ulkoillaan. Se nauttii kyllä lumesta edelleen.

Diisaa ei pakkanen pelota:)

Islanninhevonen kestää pakkasta oikein mainiosti kunhan sitä ei ratsasta hikeen se ei kaipaa edes loimea vaan se jopa haittaa sen omaa suojautumista pakkasta vastaan koska litistää turhaan karvan joka muuten toimisi lämmöneristtenä. Kunhan heinää on saatavilla kestää nämä hepat pakkasia. Itsekin olen panostanut kunnollisiin varusteisiin. Villaa ja kerrospukeutumista kylmää vastaan. Topparatsastushousut oli oiva hankinta ja kypärän alle huppu. Diisa lähtee ensi viikolla oppimaan lisää ratsastuksen saloja ammattiratsuttajalle etelä suomeen päin ja se viipyy siellä noin kuukauden. Ikävä varmaan tulee ja arki muuttuu sikäli että ei ole jokapäiväistä talliruntiinia. Olen kuitenkin ajatellut panostaa sitten koiriin taas enemmän ja ulkoilla tuon nuoremman kanssa ja kelkkailla.