1803862.jpg
Laitan tänne nyt kuvan joka kertoo laudan viisteen olemassaolosta josta kyseli Pankin talkkarit
isäntä. Hekin rakentavat kaunista taloaan parasta aikaa ja on tässä ollut mukava vaihtaa kuvakokemuksia ja juttuja heidän kanssaan kun sielläkin ollaan hommassa hartiapankilla ja  rakennetaan nykyaikana nykyaikaista mutta muistaen mukaan ottaa sitä vanhaa ja hyväksi koettua. Niiden yhteen sovittaminen vaatii  vain monasti paljon tiedon hakemista ja ns. funteeraamista.

Kaikki eivät ymmärrä tänäpäivänä meitä jotka näin teemme ja haluamme tehdä. Ihan rakennustarkastajia ja piirtäjiä myöten kohtaa kummastelua ja jopa ihan naureskelua. Meillä onneksi tämä nykyinen talomme laitto on herättänyt vain aitoa kiinnostusta rakennustarkastajassamme ja hän on ihan auliisti neuvonut ja todennutkin monet ratkaisumme erittäin järkeviksi, tervapaperit, muovittomuuden, ekovillat nyt esimerkiksi mainitakseni.

Tässä on katsottu taloa lautoihin. Joku näkee vain talon sillä silmällä joka arvioi sen miellyttävyyttä esteettisesti. Joku katsoo sitten miten se talo on tehty ja miten se talo sen vuoksi sitten voi, hän kurkkii nurkat, naulat, rivat, raot, saumat ja jiirit. Katsoo ryhdin, halkeamat ja värisävyjen erot ne kaikki kertovat siitä onko siitä välitetty ja onke se tehty rakkaudella ja huolella!

Esillä on yksityiskohta jossa talon vuorilauta on kuvattuna alapäästään reilussa sateessa joka  sopiikin hyvin aiheseen. Syy miksi lauta on alapäästään viistetty kulmaan on ihan järkevä eikä vain sahurin töppi, eikä edes idearikkaan emännän keksintö :)

Sen käyttäminen perustuu vanhaan tietoon jonka jo huomasivat entisajan timpurit että lautaa pitkin valuva vesi livahtaa pintajännitteensä ansiosta  laudan päähän jos se on täysin suora tai hiukan vain viistetty. Kun se on viistetty vähintään 30 astetta, tipan kohdatessa laudan pään se tipahtaakin maahan eikä mene pilaamaan laudan alapäätä joka silti tulee muistaa töpötellä erittäin runsaalla maalilla umpeen. Näin lisäämme huomattavasti laudan ikää ja ulkonäkökin säilyy kauniina.

Pitää kiittää vanhoja timpureita taidoistaan ja uusia timpureita jotka viitsivät ja haluavat tehdä kunnollista. Tiedon hankintaan kun menee paljon aikaa ja vaivaa on pienten asioiden huomioiminen kuitenkin loppuviimeksi sijoitus tähän kalliiseen projektiin ja ei mitenkään vähäinen olekkaan!

Tähän loppuun en malta olla vielä lisäämättä että hiukan harmittaa joltakin osin tämänpäiväinen trendi "stailata" ennen myyntiä asuntoja. Se tuo minulle ainakin mieleeni kaikkien autonostajienkin kauhut eli aidot jobbarit jotka osaavat peite-fiksaamisen!

Mihin sillä pyritään kun kauniilla tapetilla yritetään peittää se olennaisin, tai on katettu kauniisti ruokapöytä kotiin jota ollaan myymässä. Hämätään uusilla kikoilla. Myydään mielikuvia, tunnelmia eikä itse taloa. Ei se ole tietenkään pahasta jos talonostaja osaa katsoa sen kaiken krumeluurin alle eikä hämäänny sisustuslehtien tyrkyttämiin kuuminta hottia oleviin juttuihin ja jos myyjäpuoli kertoo myös sen mitä on sen kauniin uuden allekin laitettu ja miten. Naisilla ainakin kun on vaan tapana useasti katsoa pintaa talossa ja unohtaa tärkein eli runko ja se mikä on piilossa koska koetaan että kun siitä ei ymmärretä ei sillä ole niin väliäkään, enkä nyt yleistä sillä minähän olen itsekin nainen ja vielä blondi =).
Miehen voi olla vaikeaa taistella siinä lumoutunutta naista ja kovin tyrkkyä asiansa osaavaa kiinteistövälittäjää vastaan.

Tarvitaanko siis stailausta myyntiin...jos on hyvä talo muutenkin?

Kyllä ihan perussiisti hyvä talo myy itse itsensä mielestäni,  hinnan ollessa kohdillaan vaikka hieman tapetit olisivatkin vanhahtavat tai väärän väriset nyky trendien mukaan!


Lisätty illalla saunan lämmityksen yhteydessä kuvat jotka on nyt valmiista löylyhuoneesta kun huomasin että sellaisia kuvia täällä ei ole kun on ihan valmista.
1805459.jpg
11 + kiuasvalo on ledejä ja kauniisti tulee tuo kiviseinä esille ja nurkassa poterossaan oleva kiuas on jotenkin hyvin persoonallinen kun valo tekee  niin eläväksi tuon kiven.
1805461.jpg