Päivät alkaa pidetä kummasti ja aurinko alkaa lämmittää jo päivällä kummasti niin että jääpuikkojakin on jo näkösällä.

Nyt kun tätä lunta on riittämiin täällä rannikon tuntumassakin on sen kauneutta pakko ihastella päivittäin lenkillä. Nyt kun auinkokin vielä laskiessaan antaa meille mitä kauneimmat maisemat ei voi kun vain katsella ja todeta kuinka moninaisen upea on tämä luontomme vaihtelu. Valot, varjot, muodot, värit, tunnelmat.

Tässä on itse mennyt viimeiset pari kuukautta aika lailla työstäen omia mielialoja ja omaa jaksamista melkolailla.

Oman rajallisuuden ymmärtäminen ja sen hyväksyminen on ollut aika raskas tie. Ihmiselle joka on varsinkin  sairastunut  "vahvuuden tautiin". Enhän minä voi väsyä, enhän minä voi olla jaksamatta...sitä on kysellyt ja ihmetellyt miten minä en enää vain oikein jaksa kaikkea. Miksi minun pinnani on lyhentynyt?

Otin sitten itseäni kauniisti kädestä ja talutin lääkäriin jossa juteltiin ptkät tovit siitä miten ihminen jaksaa ja mitä se tarvitsee jaksaakseen ja niistä työkaluista joilla me jaksamme. Hienoa löytää asiallinen lääkäri jolla oli aikaa ja halua.

Ne kaikki osat löytyy kyllä meistä itsestämme kunhan vaan löydämme ne ja annamme muidenkin auttaa meitä siinä.

Se muilta apua pyytäminen on minulle ollut se vaikein paikka. En osaa sanoa että nyt minä tarvitsiin tukea.Että en jaksa tätä nyt yksin kantaa. Otin ensimmäisiä askelia kohti sitä että minä saan puhua niistä kaikkein kipeimmistäkin asioista ammattiihmiselle ja hän osaa kysyä ja olla hiljaa oikeissa kohdissa. Se vaatii turvallisuuden tunteen ja luottamuksen että voi näyttää olevansa heikko ja sehän onkin se todellisen vahvuuden avain kun tietää ja tuntee heikkoutensa, uskaltaa olla se heikko  pelkäämättä että kaikki romahtaa kasaan jos antaa itsensä olla se avuton. 

Asiat eivät tietenkään ole niin yksinkertaisia että vain sanoisi heikkoutensa ääneen. On niin montaa mutkaa ja kiemuraa joka on johtanut yhteen ja siitä taas toiseen asiaan. Niiden läpikäyminen  taitaakin olla aika savotta.  Kun alkaa ravistelemaan peräkomeroista  asioita niin sieltä sattuu käteen useampi pölyttynyt laatikko joka pitäisi avata :)

Jos tästä kumminkin vielä kohentaisi minäänsä paremmaksi ja ehjemmäksi ihmiseksi.

Odotan kyllä ihan mielenkiinnolla ensimmäistä keskustelua ihmisen kanssa joka ammatikseen pohtii meidän syntyjä syviä :)