Oli pakko siteerata otsikointiin sanamestaria itseään Juicea kun juuri radiosta tuli kappale jossa nuo ko. sanatkin olivat!
Tultiin koirien kanssa reilun  kolmen kilsan metsälenkiltä ja melkein heti kun pihaan päästiin jyrisi ukkonen muutaman kerran ja niin alkoi kaivattu kevään ensimmäinen vetenä tuleva sade tällä suunnalla. Hain heti varastosta sademittarin ja laitoin sen jököttämään pihalle ja se antoi noin 20min sadetuokiolle noin 2 millin sadannan. Odotin että olisiko ulkona ihana koivujen tuoksu mutta ei vielä ollut, ovat niin pienellä korvalla vielä lehdet, vaikka niitä sormissa hieromalla saa jo sen maailman parhaimman tuoksun aikaiseksi.
1522367.jpg
Nämä korteet odottavat vielä hetken ja tekevät sitten oman "kuusikon" kaivon vierelle.
1522369.jpg
Pihlaja kaivon luona availee kovasti vielä karvanpeittämiä lehtiruusukkeitaan ja selvästi nauttii sadepisaroista :)
1522371.jpg
Lähellä oleva uusi perustettu kukkanurkka näyttää kovin kauniilta kun tämä rodo loistaa vahamaisilla lehdillään kirkkaan vihreänä ja nuput ovat säilyneet istutuksesta.
1522381.jpg
Sitten taas saunan pariin :)
Koirat kävivät katsomassa että mitä ne kuhkaa siellä pienessä kopissa kokoajan ja höpöttävät kovasti kaikenlaista jonninjoutavaa valoista, lauteista, selkänojista. Eihän täällä ole edes kiuasta vielä!!
1522392.jpg
Suunniteltiin ledvalot ja niiden johdot. Niitä tulee siis 12 + se kiuasled kattoon. Muut tulevatkin lauteiden istuinosan lippaan sekä selkänoja lautaan ylmipään josta ne kohdistuu ylöspäin. 5 ylös ja 4 alalippaan, 3 valoa tulee sitten paneelien ja kiviseinän kohtaamaan listaan upotettuina valaisemaan kiviseinää.
1522406.jpg
Tämä seiniin tuleva lämpökäsitelty haapa on aivan totaalisen kaunista, on niin eläväistä kun on tuollaista kirjavaa ja se tuoksu mikä siitä lähtee, ihana savuntuoksu, jäisipä se olemaan saunan ominaistuoksusksi pitempäänkin. olen tähänkin valintaani tyytyväinen :)
1522416.jpg
mies löysi sinkittyä peltiä tänään ollessaan traktoria korjaamassa, siitä hän tekee pyöreälle kiukaallemme alustapellin joka suojaa lattian vesieristystä ja pitää lattian siistimpänä sillä puulämmitys aina likaa ainakin laattojen saumoja, vaikkakin ne ovat nyt meillä hyvin tummat mutta kuitenkin puhdistus helpottuu kun pelti on perempi siivota kuin laatta. Tärkeintä kumminkin on suojata vesieristystä liialata kuumuudelta, olemme muuten huomanneet asian että monet eivät ole tuohon kiinnittäneet mitään huomiota ja ammattilaisislta asiaa kysyttäessä ovat järjestäin sitä mieltä että vesieriste ei kestä todellakaan puukiukaan lämpöä vaikka olisi melko korkeillakin jaloilla varusteltuna.