1851771.jpg
Tänään on ollut ihana päivä töissäkin, pitkästä aikaa saa laittaa jalkaansa muutakin kuin kumisaappaat ja sadetakin.
Töissä vasta nyt laventelit ruukuissaan suihkulähteen ympärillä ovat loistossaan, koko kesän ne ovat olleet hyvin vaisulla kukalla.
1851789.jpg
Tästä yhdistelmästä on pidetty tänävuonna kartanolla. Mietin kovaa hellettä kestävät kukat joista niiden ei ole tarvinnut tänä suvena mitään ihan hirveästi kärsiä mutta ovat kyllä komeita, molemmin puolin  kartanon sisäänkäyntiä on tuollaiset ruukut. Portaiden pielissä sitten muita kukkia.
Kukkina ovat siniviuhka, hopealanka ja kirjava maahumala.
1851800.jpg
Yhdessä keskiympyrässä isossa saviruukussa on hopeakäpälää ja revonhäntiä jotka ovat kärsineet kovista tuulista eivätkä ole parhaimmillaan.
1851809.jpg
Keskikäytävällä kukkivat tiikerilijat komeasti sekä leimut ja syysasterit ovat vielä ihan nupuillaan.
1851877.jpg
Kun pidin ruokataukoa joka käsitti omenaa ja vettä, aterioin kävellessäni taukopaikastani noin 50m ja etsin kavereitani...mihin ne olivatkaan menneet...?
Ai tuolla ne huilivat äidit ja lapset!
1851825.jpg
Tämä valkopäinen on enemmän seurallisempi ja uteliaampi kuin arempi kaverinsa. Hänelle minä nyhdin isoja puna-apiloita.
1851832.jpg
Ei voi mitään mutta minusta hän on niin nätti että! Nuo silmät ja ripsetkin, sitä saa jopa rapsutella kun annoin apiloita niin ihan siinä hän vaan tönöttää ja katsoo että eikös lisää tule.
Nyt joku voisi valottaa että mitäs lehmiä nämä on?  Onko nämä limousin rotua vai onko sillä rodulla valkoista selkeästi? Viime kesänä oli mielestäni näimä samat lehmät vasikoineen. Lihakarjaa kait nämä edustavat.

1851845.jpg
Kun lähdin kävelemään pois päin sain suosikkilehmäni kävelemään aidan vierustaa niin pitkälle kuin sitä riitti, se kait olisi halunnut lisää apilaa.
Sain vielä hyvästiksi pari kunnon matalaa mööööö..toivotustakin :)