Tässä on mukailtu ohjetta jonka löysin netistä Puutteenperä.
Mies tietenkin metallimiehenä hieman teki järeimmistä ritilöistä tuon jutun ja tuki noita ilmastointiputkia ( salaojaputkia) kunnollisilla metalliputkilla.

Tässä on aluksi meillä vanha Hower pakastin ( noin 200 litrainen) tuotu pramille ja sitä aletaan purkamaan edellisen tarkoituksensa mukaisista varusteista. ja sitten se saa reikiä kylkiinsä.
1502331.jpg
Tässä on pohjan tuuletusputket.
1502335.jpg
Tässä näkyvät putket sisältä ja nuo metallitangot ovat estämässä niiden litistymistä.
1502338.jpg
Sitten pitää huolehtia etteivät jyrsijät pääse kompostoriin. Koneen omaa tuuletusritilää voitiin hyödyntää alaputkien suojana mutta sisältäpäin suojattiin muut ja tästä ei mene sitten isompikaan talttahammas :)
1502343.jpg
Pohjalle tuota samaa astinlevynä käytettyä alumiinilevyä pitämässä kompostimassan mukavasti tuulettuvassa tilassa.
1502349.jpg
Kompostori saa vielä vihreän maalin päällensä ettei se niin erotu maastosta, sille kaiketi tehdään jossakin vaiheessa vielä katos sillä viereen pitää saada tynnyri jossa on lisättävää kuivike/karikeseosta jonka meinaan koota kaupan kuiviketurpeesta ja metsän  karikkeesta, lehtiä, oksasilppua heinää.
Olen harkitsemassa nyt vaihtaa jäteyhtiötä joka punnitsee haetun roskamäärän ja laskuttaa sen mukaan sillä veljelläni on tämä tapa jo käytössä koska hekin kompostoivat biojätteen ja vertailimme laskuja ja ainakin noin 40-50e säästö koituu vuodessa siitä kun maksaa jätteestä kilohinnan eikä pelkkää tyhjennys ja käsittelymaksua.
Lasi, metalli ja paperi kun on jo aikaisemminkin lajiteltu niin kyllä roskan määrä nyt vähentyy kumminkin kun aika iso osa sopii jätteestä kompostoriin.