1198089.jpg
Lähdin puoli kahdentoista aikaan kaupunkiin ja tulin kotiin vasta hieman ennen puolta seitsemää ja koko aika meni oikeastaan shoppailuun. Ainostaan 10min istuttiin kahvilla.

Shoppailin ensin itsekseni kultasepänliikkeessä vaihdattamassa patterin kelloon ja löysin hakemani pienet kullatut korvarenkaat. Body Shopista käväisin hakemassa hieman kosmetiikka puolta ja sitten rakennus ja sisustus asioihin. Päätin mennä erääseen sisutusliikkeeseen ja kas kummaa siellä oli poistomyyntejä, kuvassa näkyvistä tapettiväreistä/malleista ja minä ihastuin heti molempiin väreihin. Punaisesta joka on hyvin elävä pintainen samettisen lämpimän näköinen tulee makuuhuoneemme sängnypääty seinän ns. tehoste tapetti. Muut seinät maalataan jollakin joko hieman punertavalla sävyllä tai sitten vanilijan sävyllä sillä tänään tuli valittua  värilastun mukaan hiensoti tapetin sävyyn sopiva hieman vihertävänvanilijan värinen vaatekaappienkin ovet.

Oranssinvärinen myöskin rosoinen kirjavahko tapetti tulee minun työhuoneeseeni jossa on tuo alempanakin kuvissa näkyvä harmaa funkkistakka joten sinne se sopii koska työpöytänikin on kirsikanvärinen ja työhuoneeni kaappien ovimallin jo valitsin mutta värin valitsen ihan värikartasta sillä en löytänyt mieleistäni valmista väriä. Se ei ole edes mitenkään kallista koska ovia tulee samalla värillä 4 isompaa ja 4 pienempää ja niistä laskutetaan lisänä yhteensä 50e joka ei ole mielestäni liian suuri siihen nähden että saa sitten mieleisensä sävyn. Osa noista ovista tulee olemaan kaapin toisella puolella ja toimivat naulakkona johon tietenkin tulee lisäksi 120cm tanko takkeja varten. Se kompleksi tehdään ihan mittatilaustyönä siihen paikalleen, sellaisen piirtelin tänä aamuna paperille ennen kaupunkiin lähtiessäni.

Treffattiin miehen kanssa kaupungilla ja lastattiin auto hankinnoillani.

Kuvassa näkyvät kolmiovalot ja pistoke sekä kytkin tulevat keittiön yläkaappien alle ja 4 sarjan led valoista tehdään hellaleivinuunin päälle tulevaan miehen käsityönä tekemään huuvaan valot. Takana laatikossa on keittiön pöydän yläpuolelle tuleva valaisin jossa on halogeenilamput ja ne tulee himmenninkytkimen taakse.

Kodinkoneliikkeestä mukaan tarttui mieleinen mikroaaltouuni ja leivänpaahdin. Isommat koneet tuleekin sitten keittiöpaketin mukana integroituina. Mikroa en halunnut kalusteisiin integroituna jo ihan korkean hintansakin takia, en näe mieltä maksaa 5-6 kertaista hintaa vain siitä että mikro on tumpattu kalusteisiin. Astianpesukone ja liesi ovat ihan eri.

Haimme myös maalia sillä talossammehan on kuvissakin näkyvää tummaa leveää lautakattoa noin 20 neliötä jonka haluamme säilyttää koska se on hyväkuntoista ja koska katto oli aivan terve niin sitä ei ole välttämättä tarvis purkaa, se saa jäädä mutta se maalataan valkoisella maalilla koska muukin katto tulee olemaan valkoista mdf paneelia.

Kodinhoitohuoneeseen valitsin työtasolle oikean metrisen tiskipöytälevyn altaalla koska puutarhurina tulee varmasti pestyä aina välillä ruukkuja ja kippoja jotka olisi hyvä jättää valumaan ja teräshän on siihen parasta. Panostan tiettyihin kohtiin kotona ja ne ovat mielstäni sellaisia joissa ajatellaan kestävyyttä ja sitä että koti toimii. Esim. vesieristeissä ei nuukailla, ennemmin minä ostan halvemmat matot ja verhot kun pohdin vesieristyksen kestävyyttä ja pitävyyttä. Ne tekee ammattimies joka on jo meille tuttu parista muusta remontistamme ja hän tekee erittäin huolellista ja tarkkaa työtä sillä minä olen äärettömän tarkka siitä miten laatat on laitettu saumoineen :)

Hieno uutinen oli myös se että laatoitustöiden valmistelut, tasoitus ja praimerin laitto aloitetaan joko ensiviikolla tai sitä seuraavalla.