2172937.jpg
Ulkona on pakkasta noin -5 astetta ja harmaa taivas. Hiukan aikaa sateli lumihahtuviakin joten maassa on osaksi kuuraa ja hiukan lunta. Metsässä sitä ei juurikaan ole kuin poluilla hiukan.

Jouluaatto meni mukavasti mennessämme anoppilaan syömään ja siitä vielä kahville miehen siskon perheen luo. Lahjoja tuli kummasti vaikka kuinka yritän esittää ettei tarvitsisi laittaa rahaa menemään kun jo olemme saaneet anoppilastakin lihaa ja muita ruokatarpeitakin.

 Illalla saunoimme koko perheemme voimalla eli kaksi koiraammekin oli löylyissä :)
2172943.jpg
Hain eilen vielä kuitenkin esille pienen kuusen ja sen ympärille vanhoja joulukoristeita jotka olen säilyttänyt. Siinä pari askarteluani jotka tein ensimmäisessä työharjoittelupaikassani noin 20 vuotta sitten :)
2172950.jpg
Kynttilöissä palaa valo ja tämä lahjaksi saatu tuikku astia on ykisnkertaisen kaunis.
2172955.jpg
Hyasintit eivät sitten kuitenkaan tuoksu vielä sillä taisin pitää niitä päivän liian kauan kylmässä, Olivat kyllä tosi pieniä ja nuppusia ja hiukan arvioin ajan väärin. Noh ehtiihän nuo.

Hellassa pidin aamulla valkeeta kun oli aika viileää ja takkaan saa laittaa myöhemmin tänään valkean jos tuo pakkanenkin illaksi vielä kiristyy.
Katselen telkkua ja tein pienen blogi kierroksen. Mies on mennyt autotalliin rakentamaan, hän ei jaksa kuulemma maata sohvalla vaan makaa sitten kun on syöty iltapäivällä.

Koirien kanssa en taida tänään mennä pitemmälle lenkillekään saavat tyytyä pienenmpiin ulkoilureissuihin sillä eilen olinkin niiden kanssa pitkällä lenkillä ja se olikin hienoa olla aivan hiljaisessa metsässä, vain tikan naputus kuului.
En ole nähnyt närhiä enkä komeaa fasaaniherraa lainkaan, ovat ilmeisesti menneet jouluksi paremmille ruokapaikoille.

Nyt jatketaan rauhallista joulupäivää!