Tein tänään mielenkiinnosta aiheeseen tämän sammalkuusen. Tein ensin 5 rengasta rautalangasta jotka pienenivät toisiinsa nähden. Sitten neljällä pitkällä rautalangalla tuin ne kuusen muotoon ja kiersin latvapään langat yhteen. Aloin sulloa sammalia kuusen sisään aloittaen latvasta. Minulla oli ämpärillinen sammalta ja liki kaikki meni tuohon reilun 35cm kuuseen. Se on tuettu tuohon melko raskaaseen keraamiseen suojaruukkuun niin että ruukussa on isohkoa sepeliä johon keppi on pohjaan saakka laitettuna. Tuolla on painoa kohtalaisesti ainakin vielä kun sammal on märkää. Kiersin vielä ohuemmalla sidonta rautalangalla kuusen ympäri jokusen kierroksen tukemaan sen muotoa.

 

-koitin kultalankaa koristeeksi mutta ei se oikein näyttänyt minusta kauniilta. Ehkä voin pieniä punaisia pulleita sydämiä siihen laittaa jokusia kun niitä sattuu olemaan.

 

Eilen sain suru-uutisen. Mummuni, 92 vuotias viiminen isovanhempani oli nukkunut yöllä pois. Isoäiti oli minulle melko tärkeä ja läheinen lapsuudessa ja nuoruudessani. Viimeiset vuodet alkoi jo hän  henkisesti hiipua luotamme pois koska muisti ei enäään yltänyt käsittelemään kovinkaan monia aiheita.