Kevät koittaa niin sisällä kuin ulkonakin.
Olen kylvänyt basilikoita eri lajikkeita ja persilijaa kasvamaan kun pidän kovasti basilikasta eikä sitä malta aina ostaa niin paljon kun mieli tekisi ja nyt se kasvaa jo hyvin kotonakin. Tosin valotan kasvilampulla näitä.
Ulkona on jo melko keväistä. Vesi tippuu ja lumi painuu ihan silmissä kun on ollut jo yölläkin plussan puolella. Linnuista sen huomaa myös. Niiden lauluääni on koventunut ja varislinnut rakentavat pesiään. Käpytikat rummuttuvat kosiosarjojaan ja närhet rääkyvät. Kovasti odottelen sitä ensimmäistä mustarastaan "huilua". Meillä on pari uros mustarastasta viipynyt koko talven tässä lintulaudan liepeillä.

 

Mandi toipuneena
Meidän Mandi sai ilmeisesti jonkinasteisen sydänkohtausken viime viikolla. Se oli aamulla hyvin sairaan oloinen eikä suostunut juurikaan liikkumaan. Saimme lääkärille ajan ja koira kuvattiin ja kuunneltiin. Mandillahan on ollut jo liki 2 vuotta vajaatoimintaan lääkitys ja reseptivapaana verenkiertoa tehostava lääke. Sen sydän kuvattiin jo silloin. Nyt voitiin verrata ja todeta että vaivat ovat lisääntyneet. Nyt on Mandilla neljät lääkkeet jotka annetaan kolmasti päivässä. Nesteenpoistoa, verenkiertoa vilkastuttavaa, sydänlihasta tehostavaa ja vajaatoimintaan lääke. Mandi parani  ennalleen parissa päivässä ja nyt se jaksaa taas kulkea häntä iloisesti heiluen mutta kyllä se hengästyy jos se vähän riekkuu enempi. Umpihanget on sitten jo unohdettava ja oravajahdit :) Sillä on myös nisissä aika nopeasti kasvavia hormonaalisia kasvaimia joten emme uskalla toivoa sille enää pitkää ikää mutta kunhan on kivuton se saa olla luonamme niin kauan. Enää sille ei mitään isompia toimenpiteitä tehdä eikä sitä kiusata kokeilla. Menemme näillä lääkkeillä ja kun tilanne huononee on aika päästää ystävä sitten jo pois.

Diisa
Diisa on ollut yli kolme viikkoa ratsuttajan luona ja se on kuulumisten  mukaan oppinut paljon. Olen saanut kivaa palautetta että minulla on laadukas harrasteheppa joka oppii  ihan helposti uusia asioita ja toimii. Mutta eihän nämä ole mitään koneita joten minulla on sitten kotona jatkohommia että toistojen kautta tulee asiat varmemmiksi ja pysyvät muistissa. Kentällä heppa toimii kuulemma jo kivasti. Ensi viikolla haemme Diisan kotiin ja minulle pidetään valmennustunti ratsuttajan toimesta. Hän myös näyttää minulle miten hän saa heppani kulkemaan :) Odotan kyllä jo ihan hirveästi tuota karvaturria kotiin!