Meillä oli meidän mielestä leppoisa lauantai. Eihän meillä muuta tehty kun savustettiin kala. Huollettiin auto katsastusta varten, paikattiin ruoholeikkurin pari rengasta ja samalla yksi autonkin rengas, Tein mopooni keväthuollon, puhdistin, tarkistin öljyt ja rengaspaineet. Perustin uuden kukkamaan, kaadettiin omenapuu, pajuja, raitaa ja pari isoa harmaaleppää, ja rakennettiin kukkakehikko, eli eihän me oikein mitään tehty :)

Tosiaan kohta me kait rakennetaan mökkejä viikonlopulla aikamme kuluksi =)

Noh ei kai nyt sentään ihan niinkään.

Tässä aamusella puhdistettu ja tarkastettu skootterini Onerva, valmiina kesän koitoksiin.
1480071.jpg
Mies huolsi autoa katsastusta varten ja minä aloin perustamaan uutta kukkamaata metsän ja ojan väliin. Siitä poistin haapojen taimia ja kaksi kuusen alkua, yhden jätin joka oli kaunein ja sitten kaivoin hieman maata kuohkeammaksi ja lannoitin rodolle sopivaksi ja keräsin rahkasammalta sen juurelle laitettavaksi. 10 iiristä ( siperiankurjenmiekka, sininen) laitoin ojan lähelle pyöreään muotoon.
1480077.jpg
Merkkasin iiristen paikan kolmella kepillä ettei tule sotkettua. pihalle päin tulee nämä sitten näkymään vain oja on välissä ja metsää takana. Tarkoitus on tähän sitten muutakin laittaa, ehkä toinenkin rodo ja jotain varjoyrttiä tai muuta maanpeittoa ja ehkä kurjenpolveakin.
1480078.jpg
Sitten mies laitteli ruohonleikkurin renkaita ja minä savustin lohen.
Syömisen jälkeen oli operaatio kukkapenkki, koska minä en vielä voi kovasti tehdä kiinteää kukkamaata kun talon vuorilaudotuskin laitetaan kesällä pyytelin kukkalaatikkoa ja mies kyseli että minkäslaisen rouva haluaa ja ei kun tuumasta toimeen.
1480087.jpg
ja tässä melkein valmiina.
1480091.jpg
Taka-alalle tarkoitus laittaa säleitä vasten köynöstä ja eteen muuta. Laitan pohjalle laitoihin nousten maisemointikankaan että pysyvät nurmen kasvit pois sieltä ja täytän mulalla laatikon.Sillä on kokoa 3m x 1m ja aidan korkeus takana noin 1.5m kelteistä ja koivurangasta tehtyä, Omalta tontilta kaadetuista puista :)

Mies kaatoi omenapuun jonka olen todennut villiksi ja pajuja sekä sitten kaatui kaksi isohkoa harmaaleppää ja ne siivottiin poiskin sitten ,tukit traktorilla ja minä kasasin ja kannoin  oksat pois tieltä.
1480096.jpg

1480098.jpg