Helle on mennyt ohitse ja hieman on sentään vettäkin saatu tänne mutta liian vähän kyllä. Maa on niin tajuttoman kuivaa. Kasvimaalla on itäneet kumminkin herne, retiisi punajuuri, nauris ja kukkaset. Porkkanasta ei ole montaa havaintoa vielä ainakaan. Sipulitkaan eivät oikein näytä hyvältä vaan selvästikin kärsivät kuivasta. Mansikantaimet ovat joinkuinkin kasvussa joskin pari muurahaisten eniten kiusaamaa tainta osaksi ruskettivat lehtensä mutta ovat uutta jo tekemässä. niitä olenkin kastellut noin 3-4 päivän välein.

Kukkamaani sai kokonaan noin 10cm kunnon multaa pintaansa ja otin kaikki ylös ja istutin uudelleen, että näinkin voi tehdä pariin kertaan saman työn!!
1632424.jpg
Vietän tänään vapaapäivää ja olen kastellut avomaankurkut lannoitteella ja kasvihuoneessa sidoin vasta nyt tomaatit naruihin, niissä on jo kukat auki olleet muutaman päivän.
Kurkuissa on isoimmat alut jo reilun 10cm pituisia, mahtaako juhannuksena olla jo omaa kurkkua pöydässä :)
1632436.jpg
Pihassa on rivi klapeja jotka mies on tehnyt osasta niitä puita jotka kaadettiin rakennusten tieltä tontiltamme. Tässä on mukava rivi talven varalle.
1632438.jpg
Unkarinsyreeniaidanne kukkii tontin rajalla mutta kasvusto on niissäkin hiven kärsinyt kuivuudesta tai ainakin ne näyttävät jotenkin hiukan harvoilta.
1632443.jpg
Poimulehdet näyttävät pitävän kun saivat enemmän valoa kun poistin niiden läheisyydestä haapojen taimia ja nyt ne saavat valoa enemmän, ne ovat ihan kohta kukassa. Ehkäpä syksyllä siirrän tästä muutaman kukkamaahan joka olisi tarkoitus tehdä tontille tulotien päähän.Nämä ovat tontin omia kasveja.
1632447.jpg
kylvin tänään muutamiin nurmikkolaikkuihin siemenet jotka sain appiukolta sillä vaikka pihaa vielä varmasti myllätään olisi kiva jos siinä olisi suht tasainen nurmikko, toivottavasti sataisi nyt tänään että siemen itäisi.