Mansikkaa on tullut kyllä hyvin ja taas tänään sitä tuli liki  viisi litraa ja tein hilloa.

Eilen aukesi talvesta säilynyt kärhökin kauniiseen tummaan violettiin kukkaansa ja onhan sitä kiva katsella. Olen joutunut sen kyllä suojaamaan keväällä jo verkolla juurestaan kun meidän Pertta tuntuu olevan luonteeltaan hiven emäntänsä kaltainen eli kaikenlainen maanmuokkaus ja kasvien tönkiminen kuuluu sen harrastuksiin :)

Kasvihuone tarjoaa salaatin ja basilikan lisäksi komeita maukkaita kurkkuja ja kirsikkatomaatteja. Pihvitomaatit antavat odottaa itseään.

Jo aidatulle koiratarhan alueelle tehdään suunniteltu parempi ja varmempi koiratarha. Sen koko on 4 x 6 metriä ja se jaetaan kahteen erilliseen tarhaan eli 12 neliön tarhoihin. Molempiin tulee oma ovi ja myöhemmin valmistuu yhteinen koppirakennus jossa molemmille omat kopit jotka ovat sitten ihan talvenkestäviä ja sähköt vedetään lämmitystä ja valoja varten. Koiristamme emme tee ulkokoiria mutta varoiksi sillä mikä kätevämpää onkaan joskus tarpeen tullen laittaa koira pihalle turvalliseen ja asianmukaiseen tarhaan jos esim kotiin tulee vieraita jotka pelkäävät yms. koiria tai on juoksuaikaa tai muunlaista tilannetta. Sillä tässä perheessä varmaankin koiria tulee olemaan nyt ja aina. Turvallinen paikka on silloin hyvä olla olemassa.

Pohjassa koko tarhan alalta on verkko maassa kaivamista ajatellen ja kattokin tulee tarhaan suojaamaan sateelta ja paahteelta. Oviin tulee jopa lukoille paikat sillä minähän en koiriani ulos muuten jätä jos tontilta poistun itse. En kyllä muutenkaan suosi koirien jättämistä ulos yksikseen pitkäksi aikaa mutta tämäkin on kaiken varalta.

Sepeliä laitetaan pohjalle ja koirille tulee jonkinlaista  hyllyä tai tasoa jonka päälle pääsee hyppäämään ja näin ollen näkee paremmin ympärilleen. Koppikin tehdään tarhan ulkopuolelle ettei se vie tarhan tilaa suotta. Vesikupit pitää miettiä jotenkin kiinnitettäviksi tarhan verkkoon etteivät ne pääse kaatamaan niitä ja talveksi sisälle koppiin jäätymisen vuoksi, sitä pitää suunnitella hieman vielä.