Tänään oli kylätapahtuma :Tukkilaisehtoo: naapuri kylässä ja se on mieheni kotipaikkaa liki ja anoppini joka on kova puuhanainen lunasti meille liput sinne ja näin sain mieheni kanssa innostumaan reissuun. Matkaa kertyy vain noin 10 km joten minä sain yllytettyä että menenmmä meidän menopeleillä.
833295.jpg
Miehelläni on entisöimänsä nuoruusvuosien menopeli Tunturi sport vm-72. lähes sävy sävyyn me olemme mopojemme kanssa.

Paikalla oli väkeä, arviolta satakunta, miljöö vanha mylly.
833303.jpg
Kisa järjestettiin jossa oli joukkueilla kilpailu tukin uittamisessa nopeimmin.Tässä voittaja joukkue kisasuorituksessaan.
833311.jpg
Lapsille oli kaarnalaivan tekoa ja joessa sen uittoa, Oskarin ilme kertoo jo kaiken :)
833322.jpg
Isät ja pojat veistelivät laivoja. Moni oli pukeutunut kauniisti ajan henkeen.
833330.jpg
Tunnelma oli kyllä täysi kymppi!
833346.jpg
Hanurinsoitto kantautui korviin myllynmäellä Topi Jokelan ansiosta.
833347.jpg
Ruuaksi saatiin lipulla kuumaa ahvenliemeeen keitettyä lohisoppaa, spelttileipää, louhisaaren juomaa, jälkkärinä talkkuna piimää ja olipa hampparinväärää hiilloksellakin. Paikalla oli myös vanhempaa väkeä jotka muistavat oikeaa tukkilaiselämää ja uittoja tuossa joessa, heidän tarinaa me emme jääneet kuuntelemaan mutta hienoa että tämänkalltaista perinnettä vaalitaan ja siitä lapsille kerrotaan. Samoin illan kruunaavat tanssit jäi meiltä välistä.

Onnellisena minä reissun jälkeen kotopihalla! Ihana päivä, oman kullan kanssa ja hienosti järjestetyssä kylätapahtumassa. Kiitokset kaikille niille jotka tekivät tämänkin kylätapahtuman.
833351.jpg