1245008588_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Aamusella katselin lehdestä mainoksen jossa vain ja ainoastaan tänään myytäisiin kärhöjä ja muita köynnöksiä edullisesti ihan shokkihintaan :) Ehdotin isännälle että josko tehtäisiin pieni puutarhamyymäläkierros ja suostuihan tuo kun ilmakin oli melko viileä ja sateinen.

Mukaan tarttui  6 kpl kurjenpolvea, verikurjenpolvi, peittokurjenpolvi, kangasajuruoho, kaunis sininen lehtosalvia. Hieman erikoisempia olivat kaksi jalomaarainta jotka saattavat syötävää marjasatoakin tehdä. Sitten niitä köynnöksiä. Ruotsinköynnöskuusama ja jalokärhö,

Clematis` Warszawska Nike' purppuranvärinen. Kerroin isännälle että köynnös joka on vielä pieni ja on hyvin todennäköistä että se ei selviä talvesta vaikka kuinka teen istutuksen sen vaatimalla tavalla ja miten sitä varjelisin. Se tulisi tarvitsemaan jonkun tuen jokatapauksessa.

Kerroin että olen ajatellut niinsanottua porttia ja visioin äkkiä miehelle sen,  viitoin ja heiluin pitkin pihaa. Mies osaa näköjään lukea jo aivoituksiani sillä mielestäni siitä tuli parempi mitä olinkaan mielessäni ajatellut ja hän alkoi heti sitä tekemään ja teki loppuun saakka.

Istutin vielä kärhön juuristoa paahteelta suojaamaan kaksi peittokurjenpolvea.

1245008572_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Isäntä vielä kysyi että laitetaanko istutuksen ympäryksiin jiirit ja onhan se noin nätimpi Käytiin katsomassa kiviä joita saadaan hakea  tuohon hiekan ja laatan väliin.