538123.jpg
Pidän luonnosta ja eläimistä. Kaikki luonnonelementit ovat ilo silmälle ja mielelle. Liikun luonnossa lähes päivittäin ulkoiluttaen koiriani ja touhutessani pihatöissä. Perustan uutta kasvimaata 2006 hankitun pikkutilan vanhaan peltoon. Emme vielä itse asu siellä koska talo laajennetaaan tämän vuoden aikana. Seurailen luontoa ja ympäristöäni kamera usein kaverinani. Olen lapsesta saakka harrastanut valokuvausta. Ensimmäinen oma kamera tuli jo hankittua alle kymmenvuotiaana.


Blogiin kerään kuvia luonnosta ja kasveista ja ehkä kasvimaani eteneminen saa olla myös esillä.
Kohta on edessä pellon kyntö sekä jonkinasteinen muokkaus ja peruskalkitus. Kovasti odotan sitä päivää että päästään vanhalla Majurilla kyntöpuuhiin :)

Pellolla  oli viime sunnuntaina ohjelmassa oksien keräämistä kun sieltä kuivan heinän alta niitä tuntui pilkistävän esiin. Olen ajatellut ensin kunnostaa noin 10 x 10 metrin suuruisen kasvimaan.
Maa on loistavaa hiekkamultamaata joka siis kuivuu ja lämpenee nopeasti näin keväällä. Lähellä on vedenottamo joten oma kaivo on tontilla olemassa kasvien tarpeita varten.

Pellolle on joku kylvänyt/ istuttanut joskus mäntyjä jotka ovat erikokoisia mutta niistä joudutaan osa kaatamaan etteivät ne vie maasta voimaa ja vettä puutarhan muilta kasveilta jatkossa. Jotenkin on vaikeaa kaataa kauniita puita.

Sivut ovat todellakin aivan alkutekijöissä.