Tänään on ollut taas kaunis aurinkoinen ja lämminkin päivä. Keräilin kasvimaalta harsoa yms tavaraa pois ja mansikkamaan verkotkin talvisäilöön. Kyllä se vaan syksy on tullut kaikesta lämmöstä huolimatta.

Kukkamaassa on enään leimut ja kesäpikkusydän jotka kukkivat. Värimintut kärsivät kuivuudesta ja menivät nopeasti kukintansa ohi. Aamupäivällä lensi punarinta päin ikkunaa mutta se virkosi onneksi. Nostin se toipumaan maasta suojaan ja auringon paisteeseen ettei kylmety shokkiin jouduttuaan. Lintu onneksi virkosi ja lensi tiehensä mennessäni sitä katsomaan.

Pertan kasvattaja tuli meille kotiin siistimään neitiä joka onkin melkoisessa karvassa.Kuukauden päästä onkin edessä sitten toinen nyppiminen. Siistein Mandinkin sitten itse kun oli trimmauspöytä valmiiksi esillä.

Mies tilasi tänään kasettikuorman sepeliä pihaan jota olen pyytänyt jo hetken aikaa. Sepeli pihassa on ollut niin krouvin kokoista kun rakennus saatiin valmiiksi tuotiin hiekkaiselle pihalle "jarruksi" krouvia sepeliä ja siitä on turha kuvitella jotakin haravoivansa saamatta kiloja kiviä mukaansa. Kuorma saapui ja kuski joka on miehen tuttu levitteli ekan kuormansa valmiiksi ja kippasi toisen kuorman sitten odottamaan levitystä talon ympärille. Sepeli on toivomaani 6-12mm, eli siinä ei ole sitä sisälle tulevaa tuhkaa mukana. Kuormassa oli noin 40 tonnia tavaraa, huimasti se painaa! Pertta kävi ennen lenkille lähtöä kasan päällä tutkimassa sinne ilmestynyttä uutta juttua ja sillä oli kyllä hauskaa ja uskon että se olisi mielellään jäänyt hieman tekemään jo levityshommia.