Olin ehkä yhdeksän vuotias kun äiti antoi rahaa jotta voisin ostaa veljelleni ja heille joululahjoja. Menin tavarataloon innoissani ja aloin kierrellä siellä miettien sopivaa lahjalistaa. Eksyin elektroniikka ja musiikkiosastolle ja kuinkas ollakkaan siellä hehkutettiin näppärää 9 x 9 kokoisia kuvia ottavaa Kodakin kamerepakettia johon tulisi kameran lisäksi paristot, filmi ja salamavalokuutioita paketti. En voinut vastustaa kiusausta ja ostin tuon paketin. Kyllä se taisi silloin hiukan jännittääkin kassalle mennessä. Käytin lähes koko rahan tuohon itselleni ostamaan kameraan!

Siitä se kaikki alkoi. Pian huomasin tietysti kameran vaatimattomuuden varsinkin sisätiloissa, kuvat olivat tummia ja kovin rakeisia. Ulkona koin kuitenkin välillä onnistumisen riemua. Kuvaaminen oli melko arvokasta, filmien, salamoiden ja kehitysten ansiosta.

Joskus ollessani noin 14-15 vuotias hankin ensimmäisen jo hieman tasokkaamman ja siihen aikaan hyvinkin kalliin täysautomaattisen pokkarin joka oli Yaschica merkkinen. Hienouksina sisäänrakennettu salamavalo ja huippuhieno automaattitarkennus ja fiminherkkyydenkin säädin.
Se palvelikin erittäin hyvin minua ja pitkään. Kerran siitä korjattiin sulkimessa ilmennyt pikkuvika muuten se toimi moitteetta likemmäs viisitoista vuotta ja voin sanoa että sillä otin useita satoja kuvia.

Luin jokusia kirjojakin valokuvauksesta ja olin siitä tosiaankin kiinnostunut. Tilasin Kamera lehteä ja siitä oli helppo siirtyä ensimmäiseen järjestelmäkameraan. Olin noin 17vuotias kun hankin Minolta AF7000 paketin jota melko pian täydensin salamalaitteella, jalustalla ja telezoom objektiivilla.

Kävin paikkakunnan työväenopistolla valokuvauskurssin jossa tutustuttiin mustavalkokuvien kehittämiseen ja se oli kovin antoisaa mutta arvokasta puuhaa nuorelle.

Jokusia vuosia oli hiljaisempaa valokuvauksen tiimoilta kun oli opiskelut, työnhaku, parisuhteen ja talonhankinnan aika. Aina kuitenkin ikuistin erilaisia tapahtumia ja juttuja kameralla.

Ensimmäisen digikameran hankin vasta noin 2003 kun olin sen verran vaatelias että en halunnut niitä aluksi myynnissä olevia melko hintaviakin nyssyjä joiden kuvanlaatu oli mielestäni erittäin kehno hintaansa nähden. Harkitsin pitkään ja vertailin testejä ja päädyin sitten Canon IXUS 400 sarjan kameraan johon olenkin ollut erittäin tyytyväinen. Se on peruskamera joka toimii melko kiitettävästi tilanteessa kuin tilanteessa. Helppo ja kivan kokoinenkin mukaan otettavaksi. Nythän sekin jo jää jalkoihin kun bikselit sen kuin suurenevat.

Haaveena nyt onkin hankkia se digijärjestelmäkamera johon voin liittää Minoltan putkia.
Asiaa pitää vielä hieman tutkailla ja malttaa odotella hetki sillä saamani vinkin perusteella aikomani kamera tulee pudottamaan hintaansa piakkoin uuden mallin tullessa myyntiin.