Tänään on ollut hieno lämmin päivä. Aloitettiin takapihan haravoiminen ja koirien vessapaikkojen siivous. Grilliinkin laitettiin tuli ja makkarat, kahvit ja pullat syötiin ulkona. Mandihan tiesi jo mitä odottaa kun grilli oli viritetty ja huomasihan Perttakin sitten että jotakin namia sieltä valmistuu.

Lumi on lähes kokonaan sulanut vain varjoisimmassa paikoissa on kinosta jäljellä. Maa on ihmeen kuivaa vaikka onhan meillä tämä hiekkainen tontti joka on kyllä sen puoleen melkoisen mukava. Kukkapenkissä on jo vihreää. Sipulikukkien piikit kasvavat kohinalla ja monivuotistenkin kukkien alkuja on näkyvissä.

Kärpäsi oli jo ilmassa pörräämässä jokusia. Tikat kisailivat haapojen latvuksissa ja saivat Pertankin huomion rummutuksellaan. Se kallisteli päätään ja ihmetteli naputusta.

Eilinen Kankaanpään näyttely sujui ihan kivasti. Pertta sai tottua melkoisen kaikuvaan sisähalliin jossa oli aika ahdasta,  koiria ja ihmisiä melkoisesti. Alueen lattia oli melkoisen vieras neidille ja Kasvattaja ja minäkin juostiin rinkiä kehässä ennen näyttelyiden alkua jotta neidin arastelu alustan suhteen karisisi. Tuomarina oli Harto Stockmari ja tuloksena PEN 1. Kasvattaja esitti Pertan koska hänen kokemuksensa ja varmuutensa oli nyt minun mielestäni Pertalle tärkeää koska hän pystyy hallitsemaan koiran paljon paremmin kuin minä joka mietin käsiäni ja koiran asentoa yms. turhan kauan. Pertta kun vierastaa vielä hieman tilannetta jossa joku lähestyy häntä ja alkaa kopeloimaan silloin on syytä olla valppaana ettei koira turhia ala pakittelemaan ja venkoilemaan. Tämä vaatii harjoitusta ja on parempi että kehässä toinen on se joka jo osaa :)

Pertan seisominen ja sen harjoittelu on tuottanut tulosta se esiintyi pennuksi todella hienosti että sen puolesta olen itse ainakin hyvin tyytyväinen siihen että olemme harjoitelleet ja harjoitelleet tuota seisomista erilaisilla pinnoilla ja paikoissa. Jokunen mätsäri tässä ehditään käymään huhti-toukokuun aikana ja olen jo ilmoittautunut näyttelykoulutukseenkin joka pitäisi piakkoin alkaa omassa kunnassa paikallisen koirakerhon toimesta ja sitten olemme jo käyneet kaksi kertaa arkitottelevaisuus koulutuksessa joka on jatkoa Kontaktikoirien pentukurssille. Siellä on saatu hyvää palautetta Pertan kuuntelemisesta ja keskittymisestä ohjaajaan. Harjoittelemme sivulle tuloa ja seuraamista sekä alokasluokan esteen ylittämistä  ja oikeanlaista koiran leikittämistä jonka varjolla on helppo sitten opettaa noutoakin.