Meillä on aloiteltu  hiukan treeniä joka tähtäisi jälkihommiin. Pertta kun on osoittautunut melko tarkaksi käyttämään nenäänsä. Se olisi myös kiva harrastus kun sitä voi harrastella ihan kotoa käsin ja silloin kun on aikaa itsellä.

Pertta alkaa olemaan siinä iässäkin että sillä on olla energiaa valtavasti ja se haluaa tekemistä. Sillä vältytään mahdollisesti ongelmistakin kun koira saa käyttää päätään eikä pelkkää kroppaansa sillä kaikkihan sen tietävät että nuorta tervettä koiraa ei hevillä ihminen saa rasitetuks pelkästääni ulkoilemalla. Kun se laitetaan töihin ja miettimään se väsyy ihan erilailla. Koira kun käyttää päätään se oppii ja se oppiminenhan väsyttääikin sitten terhakammankin koiran.

Pertalla on ainakin ilo tekemiseen ja into. Silti pitää muistaa että koira on vielä liki pentu ja sen pitää saada sitä ollakin. Ei liikaa eikä liian vaikeaa vaan kivaa ja hauskaa tekemistä sopivissa pätkissä osaksi tämä harjoitus on sille leikki.

Tässä kohtaa voi taas todeta että onni on hyvä koiran kasvattaja sillä olen saanut neuvoa ja tukea asiaan Pertan kasvattajalta joka on taas selvitellyt aiheesta lisää ja välittänyt minulle tietoa. Nyt edetään tehden joka toinen päivä harjoituksia ns. makkaraneliöillä jotka teen omalle niitylle. Tänään suoritettiin kolmannet treenit ja kivasti ne meni ja koira oli innoissaan.