Minulla on lamppu joka ei ollut ihan sopiva varjostimensa kanssa oikein mihinkään. Tänään sitten viimein sanoin miehelle että tuo varastosta  ruskean "sen öljylampun kupua" muistuttavan jutun tullessaan suulista. Se on niin ihme ja kumma kun tuo reunoiltaan melko ohutkin lasikupu on säilynyt kaikki nämä vuodet ja muutot ehjänä. Nyt se on ollut liki romulaatikossa kylläkin päällimmäisenä mutta käsittämätöntä että siihen ei ole päälle survottu mitään. Pesin sen kaikesta pölystä ja rasvasta mitä se on kerännyt pintaansa ja pelkäsin että liukkailla käsillä sen tipautan altaaseen. Se selvisi puunauksesta ja niimpä sitä jouduttiin hieman virittelemään leveämmän reunuksen kanssa lampunjalkaa ettei se hulahtanut siitä läpi.

 

On aivan uskomatonta kun muistan että lamppu on ollut vanhempieni kodissa tai siis lapsuuskodissani  koristeena ja se on ollut silloin sellaisen kiiltävän messinkijäljitelmä jalan päällä jossa oli tuikulle paikka tai pienelle kynttilälle, mahtoiko silloin noin 25 vuotta sitten ollakkaan tuikkuja :)
Tässä alempana siinä palaa valo, lamppu on mattapintainen 25w mutta voin kokeilla tähän vaikka kynttilälamppua, saattaisi sopia vielä paremmin.

Ihan käypä valo sähkökynttelikön paikalle tuuraamaan!