Tänään on ollut kyllä kevään lämpimin päivä. Meillä mittarit kipusivat karvan yli 17 astetta.
Kasvihuoneessa oli melko lämmintä vaikka avasin oven ja ikkunan.
1498041.jpg
Minä kannoin kaivostamme joka on noin 30 metrin päässä kasvihuoneesta vettä 12 ämpärillistä saaviin lämpeämään. Tein yhteen pikkukasvusäkkiin reikiä ja kastelin sitä. Meinaan huomenna siihen kylvää hieman tilliä ja persilijaa.
1498053.jpg
Kaivo on kyllä puutarhatöistä pitävän pelastus sillä vettä saattaa kulua aivan tolkuttomasti kuivina kesinä. Tämä kaivo on jännä siitä että se on vain todella matala, sellaiset 5 matalampaaa kaivorengasta syvä mutta viimekesäkin kun oli niin kuivaa, ei siitä pinta laske mihinkään, tai no laskee tietenkin kun sieltä ottaa mutta muutaman tunnin kuluttua on se jälleen täysi. Samoin on vieressä menevä oja, eli siellä on jatkuvasti vettä noin 20-30cm, nyt keväällä enemmän. Tontillamme on siis pintavesisuonia tai se johtuu jostakin syvempää pintaan. Lähellämme on noin 300m päässä vedenottamo ja se on soramontun reunalla.
Tonttimme on kuulemma rakennustarkastajan mukaan osaksi sellaisen valtavan hiekka esiintymän päällä, talomme ja varsinainen piha on sellaista aluetta jossa hän arvioi olevan yli 50m hiekkaa, Täällä on tutkittu noita alueita  ja maaperää tietysti koska vedenottamo on tuossa ja sitten naapuriraja on sen suoja-aluetta johon ei esim. saa rakentaa mitään kiinteää.
Siksi tontti on lämmin koska meillä on mukava maavaraus lämpö :)

Olisi kiva tämä kaivon ympäristö ja itse kaivokin jotenkin laittaa kauniiksi, puinen kehys, penkki ja kukkasia, ehkäpä se joskus toteutuu.
Nyt sen kyllä haravoin ja katkoin läheltä pajua, pihlajaa sekä poistin pihlajasta muutaman roikkuvan oksan jotka tulivat liki kaivon päälle, ei ole hyvä kun ne roskaavat kaivoon ja sitten hankaloittavat itse kaivolla työskentelyä kun saa niitä väistellä.
Nyt se on melko ankea, mutta käytännöllinen, sinne laitetaan pumppu kesällä joka nostaa minulle veden kasvimaalle ettei tarvitse ämpäreillä kantaa kaikkea!
1498104.jpg
Viimekesänä tyhjennettiin kaivo kolme kertaa ja laitettiin tablettejakin sinne.Vesi on puhdasta ja juomakelpoistakin, maistoin sitä viimevuonna hiukan ja se ei maistunut miltään, mutta on niin tajuttoman kylmää, siksi kasveillekin koitan lämmittää sen ensin tynnyreissä.

Tänään oltiin aamulla naapurikunnassa käymässä paneelikaupoilla ja saatiin valkatuksi saunan katto ja seinäpaneelit. Ne tulevat molemmat lämpökäsiteltyinä mutta kattoon tulee leppä ja seiniin haapa. Kattopaneelit saatiin jo mukaan mutta seinäpaneeleita tulee vasta ensiviikolla. Lauteet tehdään omasta haavasta jota appiukko on sahauttanut jo viime vuonna. Valkataan hyvät laudetavarat ja ne käsitellään tummiksi ja samoin laudat jotka tulee selkänojiksi.

Kattopaneeli lämpökäsitelty leppä odottelee asennusta!
1498114.jpg

Ihmettelin tänään natinaa joka kuuluu metsässä niin kovana. Kunnes polulla olevat kävyt saivat mieleeni välähtämään ajatuksen että nehän ne siellä puissa natisee. Ne tippuvat kuivuuttaan kun ovat siemenet tiputtaneet aikaisemmin.
Mandi otti pari isoa käpyä suuhunsa ja yritti saada nuorempaa leikkiin mutta ei tämä innostunut, minun piti sitten heittää muutamaa käpyä hänelle!

Tehtävänsä täyttänyt!
1498125.jpg