Eilen Kota family L pääsi omalle paikalleen kun se oli ensin ulkona kärytelty parin tunnin ajan maalikäryistään.
1540036.jpg
Tuo pyöreä alusta jonka mies teki kiukaan alle on siis suojaamassa lattiaa kuumuudelta ( vesieristeitä), näiden kahden maalatun pellin välissä on vielä palovilla ja koko komeus on säätöjaloilla. Saan siis siivottua alta ja isommat tuhkat ja muu roska varisee tuohon pellinpäälle suojaten sekin osaltaa lattiia likaantumiselta ja kekäleiltä. Laskimme kustannuksen tälle ja se oli oikeastaan vain maalin ja säätöjalkojen hinta eli noin 20e. Rautakaupassa suorakaiteen muotoinen suojapelti ilman palovillaeristystä maksoi hieman alle 120e. Tässä siis mahdollisesti olisi saumaa jos mies päätyy omaan metalliverstaaseen, alkaa tekemään näitä pyöreitä kiuas alusia :)
Olemme muuten tässä vuosien saatossa miettineet muutamien erinäisten tuotteiden valmistusta sillä niitä ei ole ollut tarjolla tai ne ovat olleet hinta/laatusuhteeltaan ala-arvoisia.

Tässä tämä alusta on ja ei kyllä häpeä ulkonäköään :) On kuin kuuluisi ihan kiukaan vakiovarustukseen.
1541032.jpg

Tänään sauna ei edistynyt muuten kuin että mies tekee kiukaalle liitosputken ja huomenna olisi tarkoitus saada löylykuntoon se että pääsemme illalla saunomaan.

Minä meinaan taas huomenna tehdä kylmäsavulohta ja hankin noin 5 kiloa merilohta ja illalla ne suolaan ja tuoreista kaadetuista lepistä on tehty jo kiekkoja jotka tuolla ulkona kuivahtavat vähän.
Pelargonioita tuli hankittua 3 kpl ja kaksi päätyivät ikkunalle odottamaan vielä hiukan ilmojen lämpenemistä öisin ja yhden meinaan jo laittaa astiaan joka on maanpinnasta noin 1.5m niin sinne ei niin hallatkaan mene.
1540074.jpg