Kyösti herra

Olin tänään ystävän hevosta ekaa kertaa katsomassa ja ratsastelinkin kentällä noin kolme varttia. Tutustuttiin toisiimme ja yhteistyö tuntuu sujuvan. Kyösti on pian 18v ruuna herra joka on esteillyt ja maastoillut aikasemmalla omistajallaan ja nyt ystävän tytär saa valmennusta koulupuolella enempi ja heppa on herätelty taas hieman  herkemmäksi kentällä työskentelyyn. Tarkoitus olisi että alkaisin käymään ratsastamassa Kyöstiä vaikka ihan viikottain kun heillä alkaa muut kiireet oman talon ja tallin rakennuksen tiimoilta. Mikä kivaa talli ja uusi talo tulee lähelle meitä....ja arvatkaapa vaan onko tätiratsastaja ihan pistoksissa että se oma hevonenkin saattaisi olla mahdollista kun olisi paikka lähellä ja mukavat ihmiset... Pitää nyt miettiä rauhassa.  Mukavaa ainakin on Kyöstillä käydä ratsastamassa. Sellainen liki "puskaheppa" minulle sopisi...vanha opetusmestari joka maastoilisi yksin eikä hötlyile jokaista uutta postilaatikkoa mutta tarvittaessa voisi kentälläkin pyöriä jos sattuu joku pitäään tuntia :)

Ratsastushan kuuluu niihin taitoihin jonka kerran kohtuullisesti opittuaan muistaa kun sinne hepan selkään istuu mutta taidot ja tuntuma häviää kyllä jos on pitkään ratsastamatta. Itselläni on noin parin vuoden tauko. Sitä ennen kävin jokseenkin säännöllisesti taas muutaman vuoden ajan. Harrastus on vaan melko kallis ja siihen tulee niin suuri himo että se tunti viikossa ei oikein riitä mihinkään. Haluisi maastoilla ja kenttätunnin, parinkin voisi ottaa. Olen tykästynyt ehkä enemmän vielä pienempiin heppoihin  vaikka itsellänikin on tuota pituutta ihan kohtuullisesti.

Kyöstillä on kyllä kiva tasainen ravi ja laukkakin on kuulemma "pyöreä" joten eiköhän joiku kerta sitäkin pidä kokeilla, säkäkorkeus herralla  on 170cm.

Minä olen käynyt Jokioisissa kuuman kartanossa aikuisten islanninhevosleireillä jotka olivat viikonloppuisin ja siellä mentiin islanninhevosten askellaji juttuja sillä niillähän on töltti se ravia vastaava matkanteko vauhti ja ne ovat erittäin miellyttäviä otuksia ja kestäviä. Sellainen ehkä olisi se ihan haaveiden täyttymys.